Marialla

Hyvän mielen perheblogi
äidin suosikit | ihonhoito | kosmetiikka

Yon-Ka -tuotteet kuivan ihon hoitoon

kesäkuu 25, 2017

Ajattelin kirjoitella hieman tämänhetkisistä suosikeistani liittyen kasvojen hoitoon. Minulla on kuiva iho joka erityisesti imetyksen aikana on tuntunut muuttuvan entistä kuivemmaksi. Imetän tytärtä edelleen vaikka hän täyttää syksyllä jo 2 vuotta 😊. En suunnittellut imetyksen suhteen mitään etukäteen, vaan asia on edennyt täysin omalla painollaan lapsen tahtiin – ja niin sitä vaan edelleen imetetään 😀.

Pointti nyt tässä kirjoituksessa on kuitenkin siinä, että ihoni on tuntunut aikaisempaa vaativammalta – mahdollisesti ainakin osin imetyksestä aiheutuen – ja oikeanlaisten ihonhoitotuotteiden etsiminen on ollut käynnissä pitkään. Toki riittävä ravinteiden saanti ruokavalion myötä sekä riittävä vedenjuonti ovat kaikkein keskeisimpiä tekijöitä ihon hyvinvoinnin kannalta, mutta ilman rasvausta ihoni ei kuitenkaan vaikuta tulevan toimeen. Olen kokeillut paljon erilaisia tuotteita lukemieni arvostelujen pohjalta, ja tällä hetkellä tuntuu että olen vihdoin löytänyt omalle iholleni erityisen hyvin sopivat tuotteet. Tykkään kuitenkin testailla kosmetiikkaa, joten näiden luottotuotteiden lisäksi tulen varmasti jatkossakin esittelemään täällä myös muita hyviksi havaitsemiani tuotteita 😊. Tässä aiemmassa postauksessani kirjoittelinkin jo huulipunasuosikeistani.

Omat tämänhetkiset suosikkini kasvojen ihonhoitoon löytyvät ranskalaiselta Yon-Kalta. Yon-Ka -tuotteet pohjautuvat eteerisiin öljyihin ja muun muassa laventeli tulee monen tuotteen tuoksussa selkeästi esille. Itse en erityisemmin pidä laventelin tuoksusta mutta nämä tuotteet ovat niin toimivia että tuoksusta huolimatta käytän näitä erittäin mielelläni. Tuoksu ei myöskään ole kovin voimakas.

yonka1

Aloitetaan puhdistustuotteesta ja hoitonesteestä. Puhdistukseen käytän Yon-Ka Essentials -sarjan Nettoyant Creme -puhdistusvoidetta. Tämä jättää ihon todella pehmeäksi ja kosteutetun tuntuiseksi vailla ikävää narskuvan kiristävää tunnetta millaisen moni puhdistusvoide tai -geeli jättää. Sopii siis kuivalle iholle todella hyvin ja myös meikki lähtee tällä kätevästi pois.

Puhdistuksen jälkeen käytän Yon-Ka Essentials -sarjan Lotion Yon-Ka alkoholitonta hoitonestettä. Englannin kielessä hoitonesteen vastine on essence, mutta suomeksi vakiintunutta termiä ei tietääkseni ole vaan vaihdellen käytetään sanoja hoitoneste, hoitovesi ja kasvovesi. Hoitoneste ei kuitenkaan ole sama asia kuin perinteinen kasvovesi, vaan hoitoneste on tarkoitettu käytettäväksi puhdistuksen viimeistelevän kasvoveden jälkeen ennen seerumia ja kasvovoidetta. Kasvovesille ominaista puhdistavaa vaikutusta hoitonesteellä ei siis ole vaan sen tarkoitus on tuoda iholle extra-aineita tehostaen seerumin ja hoitovoiteen imeytymistä. Itselläni Lotion Yon-Kasta on tietenkin kuivan ihon versio, ja se tuntuukin ihanan kosteuttavalta. Tuote on spray-pullossa ja näin ollen se kätevästi toimii pikakosteuttajana vaikkapa kuivaan talviaikaan myös meikin päällä! Tätä ei kannata hieroa vanulapulla naamaansa ettei tuotetta mene turhaan hukkaan vaan joko suihkuttaa suoraan pullosta tai painella ihoon käsin kuten itse usein teen.

yonka2

Seerumina minulla on Age Defense -sarjan Hydra Nº1 Serum. Tämä seerumi on ykkössuosikkini näistä tuotteista; tuntuma on todella täyteläinen ja tämän seerumin tuoksu on myös ihana, sellainen kesäisen vihreä ja raikas (tämä ei sisällä laventelia) 😊.

Voiteena käytän Age Defense -sarjan Hydra Nº1 Creme kuivalle ja herkälle iholle tarkoitettua voidetta. Voiteen koostumus on erittäin miellyttävä ja toimii ainakin itselläni hyvin myös meikin alla. Täydellinen kasvovoide!

Tämän setin jälkeen iho jää todella kosteutetun tuntuiseksi pitkäksi aikaa 😊. Monesti nimittäin muiden kokeilemieni tuotteiden kohdalla on  käynyt niin että jo parin tunnin päästä tuntuu kuin iholle ei olisi mitään ikinä levittänytkään; iho tuntuu niin kuivalta. Oma ihoni tuntuu todella imaisevan voidetta itseensä ja onkin huvittavaaa kuinka erittäin rasvaisetkin voiteet imeytyvät ihan hetkessä 😀.

Lopuksi vielä pari erikoistuotetta joita käytän kun iho tuntuu tarvitsevan vielä joitan extraa:

yonka3

Age Defense -sarjan Masque Nº1 -kasvonaamio on täydellinen – todellinen tehokosteuttaja. Tykkään sellaisista kosteuttavista naamioista jotka voi jättää iholle vaikka yön yli vaikuttamaan, ja siten nimenomaan itse tätä käytänkin. Iho jää pehmeäksi ja kimmoisaksi tämän jälkeen. Tässä on samankaltainen tuoksu kuin seerumissakin, plussaa myös siitä 😊.

Lisäksi käytössä on vielä Nutri + öljyseerumi joka itselläni tuntuu auttavan ihon öljytasapainon ylläpidossa erittäin hyvin. Erityisesti talviaikaan käytän tätä vielä kaiken muun lisänä 😊.

Haluaisin vielä kokeilla Yon-Ka silmänympärysvoidetta sekä paljon kehuttua Gommage 305 -kuorintaa, sillä nämä tähän mennessä käyttämäni tuotteet ovat ainakin vakuuttaneet toimivuudellaan.

Mitkä ovat teidän suosikkituotteitanne mitä ihonhoitoon tulee 😊?

   Send article as PDF   
    1. Juu itsekin olen löytänyt muutaman omalle iholleni hyvän tuotteen Lidlin Cien -sarjasta 😊. Esimerkiksi Cien Sos -käsivoide on yksi parhaimmista kokeilemistani käsivoiteista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *