Marialla

Hyvän mielen perheblogi
äitiys | elämä | kuulumiset | raskaus

Äitiys

toukokuu 17, 2018
äitienpäivä

Oi mitkä kesäkelit ovatkaan saapuneet! Siitepölyallergiakin on alkanut hieman helpottaa, joten onpa ollut mukavaa nauttia ulkoilusta samalla kesään heräilevää luontoa ihastellen. Kuinka kaunista kevään vihreys voikaan olla! Ja mikä ihana tuomen tuoksu, voi että!

äitienpäivä 1

Postauksen kuvia nappasimme kun molemmat pukeuduttiin viikonvaihteessa kukkaisiin mekkoihin – samalla tuo uusi ihana tytön mekko pääsi ekaa kertaa käyttöön. Ai että, lämpö tuo mukanaan myös sen että voi taas alkaa käyttää kesämekkoja jotka ovat kieltämättä aika mukavia näin raskaana ollessa 😊! Tuota kyseistä päälläni olevaa kukkamekkoa käytin muuten viimeksikin raskaana ollessani – oli silloin ihan kesän lempparini kuten tulee varmastikin olemaan myös tänä kesänä!

äitienpäivä 3

Tämä äitienpäivä oli itselleni kolmas jos sitä ei lasketa kun tytär oli vielä masussa – silloinkin nimittäin koin jo vahvasti itseni äidiksi 😊. Äitiys on ollut mullistava kokemus, paras mahdollinen sellainen ❤️. Ei sitä vaan etukäteen voinut kuvitellakaan miten paljon omaa lastaan voi rakastaa ja erityisesti miltä se tuntuu – se tunne on jotain aivan käsittämättömän voimakasta ❤️. Miten ihana oma lapsi voikin olla! Onhan äitiys haastavaa ja rankkaakin, ja toki siihen sisältyy myös huolta ja murhetta, mutta se onni ja ilo on jotain aivan huikeaa, enkä voisi olla kiitollisempi ja onnellisempi siitä että saan olla tämän rakkaan tytön ja masussani kovaa vauhtia kasvavan pienokaisen äiti ❤️. Aarteeni ❤️.

äitienpäivä 4

äitienpäivä 2

Vasta äidiksi tulon myötä on kyennyt ymmärtämään paremmin myös oman rakkaan äidin rakkautta, ja sitä millainen turva hän onkaan elämässäni ollut ja kuinka häneen on voinut luottaa ❤️. Olen aina kiitollinen siitä kaikesta hyvästä mitä hän tuonut. Ja olen äärimmäisen onnekas että äitini lisäksi elämässäni on muitakin niin rakastavia ja huolehtivaisia ihmisiä, vanhempieni ohella erityisesti rakas mieheni ❤️.

raskaus

rv 26

Tulipa nyt sydämiä sydämien perään, mutta aihe vain nyt on sellainen että niitä tulee väkisinkin 😊! Ja nyt kun tässä äitiydestä puhutaan, niin masuasukkiinkin liittyen voisin muutaman päivityksen kirjoittaa. Ensinnäkin lauantaina tuli 26 raskausviikkoa täyteen ja pienet potkut vain voimistuvat päivä päivältä. Viime viikolla itse asiassa tunsin jo ensimmäisen hieman kivuliaankin iskun 😊. Sen lisäksi juuri äitienpäivänä rinnoista alkoi tihkua maitoa – aikalailla samassa vaiheessa kuin ensimmäisessäkin raskaudessa. Muutenkin raskaudet ovat olleet hyvin samankaltaisia tähän mennessä – paitsi että nyt koen olevani kokonaisuudessaan rennompi. Olenkin maininnut pitävänä raskaana olemisesta, ja se tunne on vain entisestään voimistunut nyt toisen raskauden aikana. Kyllähän tässä keho tietysti joutuu koetukselle minkä alkaa jo tässä vaiheessa selkeämmin huomata, ja toki vielä loppua kohti enenevästi. Itselläni esimerkiksi jo lapsesta asti vaivannut sydämen kammiolisälyöntisyys on nyt hiljattain alkanut pahentua kuten kävi ensimmäisenkin raskauden aikana. Tyypillisesti erityisesti iltaisin nukkumaan käydessä syke tuntuu olevan kaikkea muuta kuin normaali, mutta toivottavasti tilanne taas helpottuu raskauden jälkeen. Ekan raskauden aikana rytmihäiriöitä seurattiin jonkin verran, mutta tällä kertaa ei ole ollut puhetta kun ei nyt raskausajalle peruskontrolliakaan satu ja rytmihäiriöihin taipuvaisilla on ihan tyypillistä että ne pahenevat raskausaikana. Tänään on muuten luvassa taas neuvola-aika ja nyt taidetaankin jo alkaa mittailla kohdun korkeutta – mielenkiintoista päästä vertailemaan sitäkin ekaan raskauteen! Neuvolan jälkeen iltapäivästä tai huomenna ajattelin mennä tytön kanssa hieman kesäkenkäostoksille – tytön edelliset sandaalit ovat nimittäin jo liian pienet.

raskausviikko 26

Tulipas nyt hieman sekalainen kirjoitus, mutta ainakin kaikki liittyy jotenkin äitiyteen 😊! Aurinkoista viikon jatkoa kaikille 😊!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *