Marialla

Hyvän mielen perheblogi
äitiys | kuulumiset | raskaus

Alkuraskauden kuulumisia ja ajatuksia

maaliskuu 9, 2018
alkuraskauden kuulumiset

Ajattelin nyt tällä kertaa kirjoitella hieman alkuraskauden kuulumisia. Kuten jo aiemmin sanoinkin, tulen kirjoittelemaan tänne blogiin nyt paljon raskausaiheisiakin juttuja, ja raskauskuulumisia on luvassa jos ei nyt ihan viikoittain niin ainakin jonkinlaisia koosteita.

rv 15+0

Raskausviikko 15 tuli täyteen taannoisen Lanzaroten lomamme aikana – siltä päivältä yllä oleva kuva 😊. Ensinnäkin olen ihan valtavan kiitollinen siitä että kaikki on sujunut tähän mennessä todella hyvin ❤️. Tulin raskaaksi heti seuraavassa kierrossa kun tytön reilu 2 vuotta kestänyt imetys oli loppunut kokonaan. Oikeastaan ensimmäisen kerran tosissani ajattelin että voisinkohan oikeasti olla raskaana kun eräänä joulukuisena päivänä tein tavallista kotitreeniäni ja hengästyin ihan mahdottomasti, siis huomattavasti edellisviikon treeniä enemmän. Seuraavana aamuna tein raskaustestin ja mikä ihana yllätys sieltä paljastuikaan ❤️. Voi miten valtavan onnellinen, kiitollinen ja iloinen olinkaan. Toinen lapsi on ollut suurena haaveena ❤️.

Seuraavat viikot kuluivat hyvin ja vointini oli oikein hyvä. Hengästyin vain aiempaa helpommin ja olin paljon väsyneempi, mutta muita oireita ei juurikaan ollut. Uuden vuoden aikoihin alkoi pahoinvointi, ihan samanlainen jollaista oli myös esikoisen odotusaikana noin kuukauden ajan. Aamuisin oli normaali hyvä olo, mutta iltapäivästä alkoi vaivata iltaa kohti voimistuva uupumus ja sellainen erikoinen kuvottava olo. Ei oksettava, vaan ainoastaan oudon ähky ja vastenmielinen olo. Koko tammikuun ja ison osan helmikuusta erityisesti iltaisin olin todella väsynyt, mutta yritin kuitenkin elää mahdollisimman normaalisti. Olihan se silloin esikoisen odotusaikana sen puoleen erilaista kun pystyi lepäämään aina silloin kun pahimmalta tuntui, mutta toista on nyt kun on touhukas taapero jolla energiaa tuntuu riittävän äidinkin edestä 😊. Voimakkaimmillaan pahoinvointi oli juuri ennen nukkumaanmenoa, ja jo muutaman tunnin unien jälkeen oli taas mennyt ohi kun heräilin käymään vessassa.

Kokonaisuudessaan siis varsin lievää tämä pahoinvointini kuitenkin, ja nautin joka päivä raskaudesta. Tykkään olla raskaana, ja jo tytön odotusaikana haaveilin että saisin kokea tämän upean ajan vielä joskus uudestaankin. On tämä vaan ihmeellistä ❤️. Niin tavallinen juttu kuitenkin siinä mielessä että maailmassa ihmisiä on vaikka kuinka paljon, mutta henkilökohtaisessa kokemuksessa tavallisuus on kaukana ja tämä todella tuntuu ihmeellisimmältä asialta maailmassa. Ja sitähän se ainutlaatuisuudessaan onkin – onhan kyseessä ihan uusi ainutlaatuinen ihminen jonka vanhemmiksi olemme suureksi onneksemme saaneet tulla. Vaikka tavallisia ovatkin, raskaus ja lapset eivät koskaan tietenkään ole itsestäänselvyys ❤️. Tutkimustyötä kosmologian ja yleisen suhteellisuusteorian parissa tehdessäni olen saanut olla tekemisissä kiehtovien ja ihmeellisten asioiden parissa ennenkin, mutta täytyy kyllä sanoa että vaikkapa alkuräjähdys tai mustat aukot kalpenevat tämän uuden ihmisen kehityksen rinnalla, mitenkään niitäkään väheksymättä 😊. Ehkä raskaudesta ja uuden pienen ihmisen syntymästä ja kehityksestä tekee niin ihmeellisen juurikin se kokemuksen henkilökohtaisuus – vaikka kyllähän sitä Einsteinin yhtälöä on sitäkin tullut ihan henkilökohtaisesti pyöriteltyä ja samalla tullut ymmärrettyä maailmankaikkeuden kehityksestä jotain uutta – tiedä sitten 😊.

Pahoinvointi on jatkunut tällä kertaa pidempään muistini mukaan kuin ensimmäisellä kerralla, ja vielä helmikuun aikana oli iltoja kun makasin sohvalla puoliunisena ja huonovointisena ja yritin samalla leikkiä tytön kanssa kun tyttö kanteli käteeni leikkieläimiä toisensa perään jututettavaksi.

Lomamatkaa suunnitellessamme vointi oli jo kuitenkin sen verran normaali että koimme mielekkääksi lähteä. Pahoinvointi tuli vasta tuntia tai kahta ennen nukkumaanmenoa ja päivisin voin pääsääntöisesti oikein hyvin eikä väsymyskään enää ollut niin kokonaisvaltaista kuin aiemmin. Juuri edellisenä iltana ennen lähtöä kun vielä miehen kanssa pakkailimme tavaroita myöhään tajusin että eihän minulla muuten nyt olekaan paha olo. Ja siihen se pahoinvointi oleellisesti loppuikin – lomalla siitä ei ollut tietoakaan 😊. Luulin tämän olevan jokin henkinen juttu ja odotin pahoinvoinnin jatkuvan taas kun palataan takaisin kotiin, mutta eipä ole juurikaan vaivannut enää. Ainoastaan joihinkin tiettyihin ruokiin joita kotioloissa tuli syötyä paljon ennen raskautta liittyy edelleen lievää vastenmielisyyttä ja jos illalla valvoo tosi myöhään pahoinvointia saattaa edelleen tulla hieman. Väsymystä on kyllä edelleen jonkin verran mutta on sekin helpottanut huomattavasti tammikuusta ja helmikuun alusta.

Nyt tällä hetkellä on menossa raskausviikko 16, ja kokonaisuudessaan voin sanoa voivani oikein hyvin 😊. Seuraavaksi ajattelin kirjoittaa postauksen vielä tätä aihepiiriä sivuten, nimittäin alkuraskauden ruokavaliostani.

Onko siellä muita joita on vaivannut iltapahoinvointi tyypillisen aamupahoinvoinnin sijaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *