Marialla

Hyvän mielen perheblogi
äitiys | elämä | kuulumiset | raskaus

Juuri nyt

toukokuu 20, 2018

Nämä upeat kesäiset päivät ovat saaneet itselleni ihan kesälomaolon vaikkei loma vielä ole alkanutkaan! On jotenkin vain sellainen aika mukavan leppoisa olo!

Untitled

Voi miten kaunista onkin tämä keväinen kirkas vihreys kirkkaan sinistä taivasta vasten ❤️! Ja ihana tuomen tuoksu ja ja… Listaa voisi jatkaa loputtomiin! Ajattelin kirjoitella nyt hieman viime päivien kuulumisia ja mietteitä, kuvituksena lähinnä kännykkäräpsyjä 😊.

Untitled

Torstaina käväisin neuvolassa ja siellä kaikki vaikutti olevan oikein hyvin sekä masuasukilla että itselläni. Ensi viikon lopussa on sitten vuorossa toinen sokerirasitus, saapi nähdä millaiset tulokset tällä kertaa. Ekan raskauden aikana kävin myös kahdesti sokerirasituksessa ja tuolloin tulokset olivat erittäin hyvät kuten nyt tässäkin raskaudessa ensimmäisellä kerralla. En niin välittäisi mennä koko testiin mutta onhan se ihan perusteltua varmuuden vuoksi käydä kun riskiryhmään kuitenkin kuulun.

Raskauteen liittyen koin heti seuraavana yönä tosi pahan jalkakrampin, sellaisen joita oli myös tytön odotusaikana kesällä. Muulloin minulla ei ole koskaan noin pahoja kramppeja ollut; ihan käsittämätön tila kun kramppaa varpaista, pohkeesta ja myös säären etupuolelta vuorotellen jos siinä tuskissaan koittaa yhtään liikuttaa jalkaa, ja toisaalta paikallaankaan ei pysty pitämään… Viime raskaudessa kärsin noista viimeisellä kolmanneksella pahimmillaan useamman kerran viikossa kunnes aloin syödä magnesiumtabletteja. Siihen loppuivat krampit kerralla, joten nyt tällä kertaa jo tämän yhden yön jälkeen aloin heti syödä lisämagnesiumia niin toivottavasti ei enää tulisi. Tuskin tämä magnesiumin syönnin ja raskausaikaisten kramppien loppumisen yhteys omalla kohdallani ihan sattumaakaan oli. Toisaalta muistelen nimittäin lukeneeni ettei lisäravinteena otetun magnesiumin tehosta kramppeihin liittyen ole vankkaa tutkimusnäyttöä, vaikka siis yleisesti ottaen suola-nestetasapainon ongelmat toki ovatkin taustalla.

Untitled

Perjantaina puolestaan pääsin ilokseni osallistumaan vauvoille ja lapsille tarkoitetun ACO Minicare -ihonhoitosarjan lanseeraustilaisuuteen Marsaanan showroomilla. Paikalla oli ihotautien erikoislääkäri kertomassa vauvojen ja lasten iho-ongelmista ja -sairauksista, ja sain hyödyllistä tietoa myös ihan omankin ihoni hoitoon liittyen, sillä käsiini on tullut atooppista ihottumaa esikoisen syntymän jälkeen. Tästä aiheesta kirjoittelen kuitenkin vielä ihan oman postauksensa jossa sitten tulee kokemuksia myös testiin saamistamme uusista tuotteista 😊!

Untitled

Bloggaamiseen liittyen sen verran että me kaikki Perheblogien bloggaajat olemme jatkaneet nyt toistaiseksi itsenäisinä bloggaajina eikä Perheblogit-yhteisöämme siis enää ole olemassa, mutta sen verran kiva porukka meillä on kasassa että katsotaan mitä tuleman vielä pitää 😊… Oman blogini kirjoittamiseen tämä ei siis käytännön kannalta vaikuta mitenkään vaan homma jatkuu entiseen malliin. Tämä blogi on ollut ja tulee olemaan minulle kevyt hyvän mielen paikka jossa saan purkaa innostustani ja inspiraatiotani niin kuvien kuin tekstinkin avulla. Toivon samalla että pystyn jakamaan hyvää mieltä myös teille lukijoille ja saatte täältä irti jotain ilahduttavaa ja inspiroivaa, tai kenties hyödyllisiä vinkkejä tai ehkä jotain samaistuttavaa 😊. Ja kommentit ovat aina tervetulleita joten kiitokset että välillä jaatte myös omia ajatuksianne niin täällä kuin somekanavilla kanssani ❤️.

Niin, ja nyt kun bloggaamisesta tuli puhe niin kesäkuussa tulee vuosi täyteen siitä kun aloitin bloggaamisen. Vuoden aikana tästä on tullut ihan mahtava itselleni oikein mieluinen rakas harrastus johon olen jäänyt ihan koukkuun 😊. Enpä vielä vuosi sitten osannut ennakoida että mitä tästä tulee, mutta onneksi uskaltauduin kokeilemaan 😊! Nyt muuten blogin synttäreiden kunniaksi olen järjestänyt teille lukijoille useitakin arvontoja tässä pitkin touko- ja kesäkuuta – ensimmäinen ”synttäriarvonta” on parhaillaan käynnissä vielä tiistaihin asti joten käyhän osallistumassa jos et vielä ole käynyt 😊! Ja monta kivaa arvontaa on vielä tosiaan tulossa, jossain vaiheessa heti alkavalla viikolla seuraava!

tulppaanit

Mitäs muuta? Lähiaikoina olen myös täytellyt hieman odotusajan juttuja vauvakirjaan ja lisäksi pienenä kesäprojektina on myös tarkoitus täyttää tytön osalta kirjoja eteenpäin. Tilailin juuri ison pinon kuvia lisää kuluneelta vuodelta, ja tosiaan kesälomalla aion ottaa aikaa että saan askarrella tytön kirjojen parissa vielä ennen vauvan syntymää.

Untitled

Heh, nyt tälläkin hetkellä tätä tässä kirjoitellessani hiki kohoaa pintaan – meillä on täällä kotona melkoisen kuuma… Siitepölyallergian vuoksi emme ole pystyneet vielä pitämään ikkunoita auki iltaisin jotta saisi edes hieman viilennystä, joten aika hikisissä tunnelmissa mennään tällä hetkellä 😀… Heh, perunkin puheeni nyt saman tien kun sanoin keväällä että enpä taida tytölle pahemmin mitään lyhythihaista ostaa kun kesät ovat kuitenkin loppujen lopuksi olleet niin viileitä että käytännössä aina tarvitsee pitkähihaista. No, taisinpa kätevästi unohtaa ainakin sen että meillä täällä sisällä on tosiaan koko kesän kuumaa ja nyt kun tyttö vaikuttaa liikkuvan ja riehuvan aiempia kesiä vieläkin enemmän niin tarvetta todellakin on kevyille vaatteille! Ja niitä on hyvä olla runsaasti kun päivän aikana kuitenkin hikoaa niin paljon että joka päivälle (ja yölle) tarvitaan puhtaat vaatteet, ja välillä menee parikin vaatetta päivässä. Ettei tarvitse pyykkikonetta joka päivä pyörittää kun se taas omalta osaltaan tuo vielä vaan lisää lämpöä ja kosteutta… Ihan muutama lyhythihainen kivan ilmava mekko löytyi jo entuudestaan samoin kuin lyhythihainen paita joka olikin jo esillä tässä postauksessa, mutta ei ollenkaan tarpeeksi joten niinpä olenkin nyt päätynyt kiireesti tilailemaan vaikka mitä lyhythihaista tytölle aina mekoista shortseihin, sekä päivä- että yöasuja, samoin kuin muutamat kevyet jutut samalla itsellekin kun on vielä tämä extralämpöä generoiva masumyllertäjä kyydissä 😀… Hurjan kivoja löytöjä tulikin tehtyä! Instagram Storiesiin varmaan laittelen juttua näistä uusista vaatehankinnoista kunhan tulevat perille, ja toki niitä vaatekappaleita sitten kesän mittaan tulee myös kuvissa näkymään 😊. Vai haluatteko kenties nähdä ihan postauksen muodossa näitä hellevaatehankintoja? Saa laittaa kommenttia jos on ihan erilliseen postaukseen kiinnostusta 😊. Nyt muuten alkavalla viikolla ajattelin esitellä vaatehankintoja vauvalle joita olemme tähän mennessä tehneet!

Mutta nyt menen juomaan ison mukillisen jääkylmää vettä ja lopettelen tämän kirjoittamisen – mukavaa loppusunnuntaita kaikille 😊!

   Send article as PDF   
    1. Kiitos, voi kun kiva kuulla ☺️❤️! Ja laitan siis vaatepostausta tulemaan, yhdessä tekemässäni tilauksessa toimitus tosin kestää hieman mutta jahka vaatteet saapuvat niin tulee jossain vaiheessa 😊!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *