Marialla

Hyvän mielen perheblogi
äitiys | raskaus

Raskausajan vaatetus

huhtikuu 15, 2018
raskausviikko 22

Kuten olen tainnut mainitakin jossain vaiheessa, ensimmäisessä raskaudessa en hankkinut yhtäkään äitiysvaatetta vaan pärjäsin mainiosti ihan omilla vaatteilla. Koin turhaksi hankkia vaatteita pelkästään muutamaa kuukautta varten, sillä yleensä pyrin hankkimaan vain sellaisia vaatteita jotka ovat käytössäni vuosikausia.

rv22 3

Ensimmäisessä raskaudessa tilannetta helpotti se kun masu alkoi tulla kunnolla esille vasta reilusti puolivälin jälkeen, ja tuolloin oli jo kesäkuun alku joten vaatetusta pystyi muutenkin keventämään. Kesällä pidinkin mekkoja tai pitkän mallisia t-paitoja ja leggingsejä. Oikeastaan vasta ihan loppuvaiheessa alkoi olla haastavaa saada päällensä enää mitään järkevää, mutta tuolloin olinkin jo äitiyslomalla eikä kotoa juurikaan tarvinnut poistua ihmisten ilmoille 😀.

rv22 1

Nyt toisessa raskaudessa vauvamasu on tullut esiin aiemmin ja tilanteeseen vaikuttaa sekin kun lähtöpainoa oli tällä kertaa muutama kilo enemmän. Monet omat vaatteet ovat alkaneet tuntua vähän ikäviltä ja vielä on sen verran viileät kelitkin ettei voi missään kesämekoissakaan viilettää…

rv22 4

Niinpä tällä kertaa päädyin hankkimaan hieman uusia vaatteita, pari ihan oikeasti äitiysvaatetta ja sitten joitakin muita ajatellen että niille tulee käyttöä raskauden jälkeenkin. H&M:ltä päädyin tilaamaan kahdet samanlaiset äitiyshousut eri värisinä. En niitä sellaisia masun päälle kokonaan meneviä, vaan vähän matalammalla resorilla. Ovat tosi joustavat ja kieltämättä aika paljon mukavammat päällä kuin tavalliset farkut tällä hetkellä 😊!

rv22 5

Cubukselta puolestaan ostin pari pitkää puuvillaista toppia ihan tavallisen malliston puolelta joten niitä voi hyvin käyttää raskauden jälkeenkin elleivät veny ihan muodottomiksi. Postauksen kuvissa päälläni onkin kyseinen toppi valkoisena. Sen sijaan pitkähihaisten paitojen kanssa pähkäilin jonkin verran kun mitkään katselemani mammapaidat eivät oikein miellyttäneet ja muutenkin ajattelin etten housujen lisäksi muita varsinaisia äitiysvaatteita haluaisi ostaa. Lopulta päädyin hankkimaan ensinnäkin muutaman erilaisen neuletakin toppien kanssa pidettäväksi. Booztilta löytyi suosikkiyksilöni täyttä puuvillaa – se onkin itse asiassa näkynyt muun muassa tässä postauksessa 😊! Myös Cubukselta ja H&M:ltä löysin ihan kivat hieman edullisemmat versiot. En ole oikein aiemmin edes hoksannut neuletakkien kätevyyttä vaan olen tykännyt pitää ihan neulepuseroita, eikä tällaisia hieman pidemmän mallisia rentoja neuletakkeja minulta entuudestaan löytynytkään. Onpahan nyt sitten vähän vaihtelua neuleisiin myöhemminkin – päältäni kun tyypillisesti kuitenkin aina löytyy joku puuvillaneule 😊!

rv22 2

Tämän postauksen kuvissa olevan raidallisen paidan olen myös hankkinut nyt keväällä, niin ikään toppien kanssa pidettäväksi. Tuollainen vähän väljemmän mallinen joten sopii nyt raskausaikanakin, ja luulenpa että tämäkin saa käyttöä vielä raskauden jälkeenkin kun on mielestäni niin kiva! Postauksen kuvissa näkyvät valkoiset farkut ovat ihan normihousut – joskin varsin joustavaa materiaalia – mutta vähitellen tosiaan aletaan mennä niillä rajoilla kun ajattelin siirtyä pelkästään hankkimiini äitiyshousuihin, ja tietysti leggingsejä tulee lisäksi käytettyä. Neuletakkien ja tämän raidallisen puuvillapaidan lisäksi suurena neulefanina hankin myös muutaman väljemmän mallisen puuvillaneuleen joista yksi näkyy kuvassa alla:

rv22 6

Tällaisella setillä ajattelin pärjätä tämän raskauden, ja kuten sanottu, olen siihen tyytyväinen että suurin osa hankinnoista jää käyttöön raskauden jälkeen kun ovat ihan tavallisia vaatteita 😊.

  1. Tuo onkin hyvä jos saa vaatteita lainaan – kätevää ja tulee sitten enemmän käyttöä kun on useammalla 😊!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *