Marialla

Hyvän mielen perheblogi
äitiys | kuulumiset | raskaus

Raskausviikko 25

toukokuu 7, 2018
marjoja

Taas on vierähtänyt muutama viikko aikaa kun viimeksi kirjoittelin kunnolla raskauskuulumisia. Itselle jää kuitenkin mukava muisto jos aina silloin tällöin jotain kirjoittelee muistiin, joten tänään ajattelin muutaman sanan kirjoitella missä mennään!

kanasalaatti

Heh, siihen on syynsä ettei raskauskuulumisia tule ihan viikoittain kirjoiteltua kun raskaus etenee tällä hetkellä varsin tasaisesti ja omalla painollaan, ja muuten olotilasta ei juurikaan edes tuntisi olevansa raskaana ellei pienen myllerrys siitä muistuttaisi ❤️. Voi kuinka rakastankin tuota myllerrystä – ja myllertäjää itseään ❤️. Viikonloppuna tuli täyteen 25 raskausviikkoa, ja vointi on ollut siis viimeisten viikkojen aikana oikein hyvä (paitsi juuri eilen iski siitepölyallergia kunnolla päälle mutta se nyt ei raskauteen liity). Oikeastaan ainoita selkeitä oireita ovat lähes jatkuva pissahätä, herkkä hengästyminen ja tietysti painonnousu ja masun kasvu joka osaltaan toki tekee oloa vähän raskaammaksi 😀. Ai niin, no on näiden lisäksi vielä yksi viimeisten viikkojen aikana ilmaantunut selkeämpikin muutos; nimittäin selällään nukkuminen on alkanut tuntua hieman epämiellyttävältä. Itse tykkään nukkua nimenomaan selällään, ja vaikka yrittäisin käydä kyljelleen nukkumaan niin aina herään kuitenkin selällään. Silloin on usein hieman ahdistava olo, mutta tilanne palautuu nopeasti kun kääntyy takaisin kyljelleen. Muistelen viime raskaudesta että pystyin nukkumaan selälläni ihan hyvin melkein loppuun asti, nyt siis oireilu on alkanut selkeästi aiemmin.

parsalounaspng

munakas

Sitten muutama sana postauksen kuviin liittyen – nimittäin syömisistä 😊! Aiemmin kirjoittelinkin jo alkuraskauden ruokavaliosta, ja nyt alkuraskauden jälkeen ovat taas vanhat lempparitkin alkaneet maistua, ja ruokahalua riittää 😀… Suklaatakin on taas tullut syötyä tauon jälkeen, mutta enimmäkseen maistuu tällä hetkellä tumma suklaa. Edelleen lemppareita ovat hyvin yksinkertaiset ja aika mausteettomat ruuat. Jostain syystä mausteet kun ovat tökkineet molempien raskauksien aikana, eikä niitä kyllä tule normaalistikaan runsaasti käytettyä.

banaanipannari

vappuherkut

Kasviksia pyrin syömään runsaasti päivässä jo ihan ruuansulatuksen toiminnan kannalta, ja niitä tekee mielikin. Sen lisäksi marjat ja hedelmät maistuvat edelleen ja ne ovatkin sen suklaan lisäksi ainoa makea herkku jota tekee mieli. Hyvin samoja ruokia syön yleensä päivästä toiseen, mutta mitäpäs sitä hyväksi todettua vaihtamaan kun ei kerran kyllästytäkään vaan päinvastoin 😀. Jos vain suinkin on aikaa, tykkään asetella ruokia ja syödä jostain kauniista astiasta ja näin tehdä samalla syömisestä pienen hengähdyshetken. Mutta aika usein todellisuus on kuitenkin se että esimerkiksi kasviksia ei ole aikaa edes pilkkoa… Kahvia tai teetä en juo edelleenkään, mutta muuten alkuraskauden kuvotukset ovat enää lähinnä muisto vain. En olisi kyllä pannut pahitteeksi vaikka se suklaa olisi jäänyt pysyväksikin aversioksi 😀.

kauraleipää ja marjoja

marjoja

Loppuun vielä viime viikolla napattu masukuva – vähän epämääräinen yövaatekuva, mutta eipä ole tullut nyt parempiakaan masukuvia otettua 😊!

rv 24

Tällaista siis tällä hetkellä, saa nähdä missä vaiheessa olo alkaa käydä vielä raskaammaksi 😊!

  1. Satuin löytämään blogiisi ja olikin mukavaa huomata, että täältä löytyy toinen odottaja 🙂 Itse odotan esikoistani jonka laskettu aika on heinäkuussa, nyt menen 31. raskausviikolla.

    Itse kovasti jännitin jo ennen raskautta, että millainen mahtaa olla vointi raskauden aikana – etenkin kun tiedän monen tutun vuosien saatossa kokeneen mitä kamalimpia oireita. Itselläni nyt on kuitenkin käynyt tuuri, sillä ainoastaan alussa koin hyvin lievää huonoa oloa pari kertaa viikossa ja toisella kolmanneksella jatkuvaa nenäntukkoisuutta. Toisella kolmanneksella myös jo vuosia sairastamani migreeni yltyi, mutta sekin alkaa taas lievenemään.

    Nyt sitten on viimeinen kolmannes menossa ja tässä se aika yhä menee sangen rennosti 🙂 Pystyn vielä makaamaan vatsallanikin, mutta olen alkanut tätä hieman välttelemään, kun huomaan siinä hieman epämukavuutta.

    On kyllä aivan uskomaton tunne, kun masussa pyörii ja potkii pienokainen! ♥ Tämä kun on vielä itselleni esikoinen, niin kaikki on aivan uutta ja ihmeellistä. Hymyilen itsekseni aina kun sängyssä maatessani alkaa kova touhuaminen ja vatsa senkuin heiluu pienen siellä kuperkeikkaillessa tai potkutellessa ♥

    1. Oi ihanaa, paljon onnea pienokaisesta sinne ❤️! Kiva kun tulit jättämään kommenttia 😊! Itsellänikin ensimmäinen raskaus sujui varsin mutkattomasti samoin kuin tämäkin tähän mennessä – verrattuna siis tosiaan siihen mitä moni kokee. Olenkin nauttinut raskaana olosta nyt ihan täysillä – on tämä vaan niin ihmeellistä ja ainutlaatuista vaikka jo toistamiseen kokee 😊. Oikein hyvää loppuodotusta sinulle – pian on pienokainen jo sylissä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *