Marialla

Hyvän mielen perheblogi
äitiys | elämä | kuulumiset | vauva

Vauva-arjen kuulumisia

elokuu 29, 2018
päiväunilla

Tervehdys täältä lapsiarjen täyttämien päivien keskeltä!

leikkimatolla

Blogin ääreen istahtamiseen ei meinaa löytyä aikaa eikä moneen muuhunkaan juttuun, mutta näin on parasta just nyt ❤️. Niin ainutlaatuista aikaa kun lapset ovat pieniä, ja varsinkin vauva kasvaa ihan silmissä. Olen niin nauttinut tästä kotoilusta mussukoideni kanssa, ihan parasta kyllä vieläpä näin syksyä kohti mentäessä! Syksyn kotoisa tunnelmallisuus, ai että ❤️.

2 viikkoinen 2

Meidän pikkuinen täytti maanantaina jo 2 viikkoa. Tässä reilun kahden viikon aikana vauva on jo selkeästi kehittynyt ja, heh, oppinut pitämään paremmin puoliaan. Hän jaksaa olla hereillä yhä pidempiä pätkiä päivässä, tosin nyt ihan viime päivinä ei ole enää ollut niin tyytyväinen kuin alussa vaan maitoa pitäisi saada koko ajan. Ja sen hän kyllä ilmoittaa selkeästi, ei siis enää ole tietoakaan että pitäisi herätellä syömään 😀. Tiheän imun kausi on nyt selkeästi iskenyt, ja etenkin öisin ja päivällä hereillä ollessa syödään tällä hetkellä vähän väliä. Hassua muuten se kun päivisin hän nukkuu ihan hiljaa mutta öisin pitää todella kovaa röhinää ja ties mitä eläinääniä 😊. Sama juttu oli tytönkin kohdalla – hupaisaa miten niin pienestä olennosta voi lähteäkin niin kovia ja merkillisiä ääniä.

leikkimatolla 2

Eilen vauvalla oli ensimmäinen bussireissu kun kävin hänen kanssaan kuulokontrollissa Naistenklinikalla. Kuulomittaus ei nimittäin onnistunut vielä silloin vastasyntyneenä joten saimme erillisen ajan. Nyt sitten viimein monien yritysten jälkeen meni läpi. Heh, ja siihen vaadittiin se että piti pienen hetken taukoa imemisestä kun oli nimittäin rinnallani kun muuten pää ei pysynyt alkuunkaan paikallaan. Myös bilirubiini mitattiin ihomittarilla kun jonkin verran keltaisuutta vauvalla on vielä, mutta aika lievää kuitenkin joten senkään puoleen ei syytä huoleen. Tänään iltapäivästä vuorossa oli puolestaan neuvola, ja painoa täysimetyksellä on tullut iloksemme oikein hienosti, reilu 300 g yhteensä 16 vuorokaudessa niin että paino on nyt jo hieman päälle 3,6 kg. Ihan vauvantahtisesti täällä mennään ja annan maitoa hänelle aina kun hän sitä pyytää, vaikka sitten heti uudestaan kun edellinen imetys on juuri saatu päätökseen 😀.

rakkaat

Mieheni rooli on ollut aivan korvaamattoman arvokas erityisesti esikoisemme hoidossa joka tuntuu nyt turvautuvan isäänsä entistäkin enemmän ❤️. Nyt viime päivinä tämä on vielä korostunut kun imetän vauvaa niin paljon. Pieninkin tuntuu viihtyvän isänsä sylissä oikein hyvin kun taas minun sylissä tuntuu että ainoastaan maito on mielessä 😀. Kun olen lasten kanssa yksin kotona niin silloin erityisesti huomaa kuinka apukäsiä tarvittaisiin – mikä siinä onkin että lapset tuntuvat kaipaavan suurinta huomiota aina juuri samaan aikaan 😀. Päivittäin toistuva tilanne on muun muassa se että isommalle pitäisi tehdä ja antaa ruokaa samalla kun pienemmältä tulee hirveät sotkut vaipanvaihdon yhteydessä. Joku siinä vaipanvaihdossa tuntuu nimittäin vain olevan että juuri silloin on kiva tehdä kaikki mahdolliset tuotokset kun vanha vaippa ollaan saatu pois muttei vielä uutta tilalle 😀.

päiväunilla

Niin kivaa olisi kyllä kirjoitella blogiin vaikka mitä juttuja, mutta ajattelin että ehkä voisin jatkossa ajan salliessa tehdä ainakin välillä joitain ihan pikkupostauksiakin kun pidemmille kirjoituksille on luonnollisesti hankalampi löytää aikaa 😊.

2 viikkoinen

Mutta, nyt lopettelen tältä erää ja yritän ainakin istahtaa hetkeksi teekupposen kanssa sohvalle kun sain vauvan nukkumaan ja mies on tytön kanssa ulkoilemassa. Niin, kahvi ja tee (kofeiinittomina versioina) ovat taas palanneet kuvioihin, raskausaikana kun ei tehnyt mieli niitä lainkaan. Mutta nyt syksyä kohden lämmin teekupponen maistuu taas hyvin. Ai että, oikein odotan kirpeässä syysilmassa tehtyjä lenkkejä ja sitä kuinka sen jälkeen voi kääriytyä sohvalle viltin ja teekupin kanssa ❤️. Saa nähdä onnistuuko sellainen 😀…

  1. Kuulostaa tutulta😅 Meilläkin alkaa huomenna karu arki, kun mies palaa reissutöihin. Saa nähdä kuinka aika sitten riittää omiin hetkiin, kun nytkin ne on tiukassa. Jospa saisin tänään blogiin 1kk kuulumiset😁

    1. Joo arki on kyllä aika hektistä – tyyliin minuutti omaa ihan oikeasti vapaa-aikaa siellä ja toinen täällä 😅.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *