Marialla

Hyvän mielen perheblogi
äitiys | elämä | kuulumiset | vauva

Viikon ikäinen

elokuu 22, 2018
viikon ikäinen vauva

Meidän pikkumies täytti toissapäivänä jo yhden kokonaisen viikon! Ajattelin nyt kirjoitella hieman ensimmäisten päiviemme kuulumisia.

viikon ikäinen 2

Päivät vauvan kanssa ovat lähteneet liikkeelle mitä parhaiten ja koti on täyttynyt ihanasta vauvantuoksusta. Ai että se onkin ihana tuoksu ❤️.

Ensinnäkin vauva on hämmästyttänyt meidät rauhallisuudellaan – hän on nimittäin kyllä aivan toisesta ääripäästä jos verrataan isosiskoonsa vauvana. Heh, ollaankin vitsailtu miehen kanssa että näinköhän vauva pääsi vaihtumaan kun eihän meidän vauva voi noin tyytyväinen olla 😀. Hän on itkeskellyt todella vähän ja hereillä ollessaankin katselee rauhassa ympärilleen varsin tyytyväisen oloisena – ei tullut muuten kuulonkaan tytön kohdalla jota piti hereillä ollessa kiidättää kovaa vauhtia huoneesta toiseen, auta armias jos erehtyi istahtamaan paikalleen vauva sylissä… Ihan erilaista siis nyt ainakin alkuun kuin esikoisemme kohdalla! No, tilanne voi tietysti vielä muuttua ja vähän luulenkin ettei vauva vielä ole vain oikein herännyt todellisuuteen 😀.

viikon ikäinen 5

Rauhallisuuden lisäksi vauva on toistaiseksi nukkunut paljon enemmän kuin esikoinen nukkui alussa. Ehdin olla jo hieman huolissani ihan ensimmäisinä päivinä kun hän ei itse oikein herännyt syömään vaan miltei joka kerta piti herätellä, eikä sittenkään aina syöminen onnistunut kun oli niin uninen. Torstaisen kätilön kotikäynnin mukaan tilanne vaikutti kuitenkin hyvältä imetyksen osalta ja eilen ensimmäisellä neuvolakäynnillä vahvistui että pojan paino on lähtenyt hienosti nousuun ja syntymäpainoon on enää 14 g. Maitoa tuntuu tulevan runsaasti ja etenkin parin viime päivän ajan poika on syönyt oikein reippaasti ja nyt pyytelee jo useammin itsekin 😊. Kokonaisuudessaan muutenkin imetys on lähtenyt hyvin käyntiin, mistä olen oikein iloinen.

Hieman keltaisuutta on vielä, mutta sekin neuvolan mukaan aika lievää joten ei syytä huoleen varsinkin kun poika syö niin hyvin ja muutenkin on virkistynyt ihan ensimmäisiin päiviin nähden. Vaunuilu on myös ilokseni lähtenyt oikein mukavasti käyntiin, eilenkin neuvolaan mennessä vauva oli koko matkan hereillä ja siitä huolimatta tyytyväinen – vaikuttaa lupaavalta!

viikon ikäinen 3

Muutenkin meillä on mennyt oikein hyvin, ja en voi kuin ihastella kuinka ihanasti tyttäremme on ottanut pikkuveljen vastaan ❤️. Hän tykkää olla mukana hoitamassa vauvaa, esimerkiksi ihan omasta aloitteestaan juoksee kiireesti hakemaan harsoa jos huomaa vauvalta tulleen puklun ja pyyhkiikin sen vielä. Ja eilen neuvolareissulta tultuani kyseli heti että missä vauva on kun en vielä ehtinyt nostaa vauvan vaunukoppaa sisälle. Selkeästi hän on siis sisäistänyt että vauva on nyt osa perhettämme ❤️. Minua kohtaan tyttö on jonkin verran osoittanut mieltään esimerkiksi siinä muodossa ettei anna minun tehdä tiettyjä juttuja vaan vaatii nimenomaan isänsä avuksi, mutta usein halien ja rauhoittelun jälkeen äitikin lopulta kelpaa. Toki se varmasti harmittaa pientä kun äiti joutuu nyt jakamaan huomiota myös vauvalle. Olenkin nyt tehnyt niin että monesti vauvan imetyksen aikana luen vaikkapa tytön valitsemaa kirjaa, ja silloin kun vauva nukkuu yritetään touhuta normaalisti tytön kanssa ❤️. Tosin tämä ei aina onnistu kunnolla kun kotihommiakin on tehtävänä – tuo pyykin määrä esimerkiksi on aika paha 😀…

viikon ikäinen 1

Nyt sitten seuraavana juttuna on alkaa vähitellen suunnitella juhlia! Mietittiin nimittäin että juhlittaisiin yhdessä vauvaa ja tytön 3-vuotissynttäreitä. Ajankohta kun joka tapauksessa olisi varsin lähekkäin ja meillä vieraat tulevat aika pitkän matkan päästä, joten senkin puoleen tämä voisi olla kätevintä.

    1. Kiitos, ollaan kyllä tosiaan niin yllättyneitä kuinka rauhallinen vauva on ollut verrattuna siskoonsa vauva-aikana – niin ne vain lapset voivat olla erilaisia 😊!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *