Marialla

Hyvän mielen perheblogi
äitiys | asusteet | elämä | kuulumiset | lastenvaatteet | taaperon touhut | vauva

Vauvan vuorokausirytmittömyyttä, tytön sikeäunisuutta ja ihania Sohvilan asusteita

marraskuu 21, 2018
3 kuukautta

Tällä hetkellä meillä yökukutaan; usein menee pitkälle aamuyöhön ennen kuin vauvan saa unille. Liekö sitten tämä lähes jatkuva hämäryys vaikuttaa ettei päivän ja yön välillä vauvan näkökulmasta juuri eroa ole, vai onko vielä muuten vain näin pienellä vuorokausirytmi hakusessa.

3 kuukautta 3

Sohvila pipo ja huivi 2

Oli miten oli, vauvantahtisesti tässäkin asiassa ollaan menty kun ei ole välttämätöntä pakkoa pitää mitään tiettyä rytmiä yllä. Näin toimittiin tytönkin vauva-aikana ja vielä myöhemminkin, heh, hän se vasta varsinainen yökukkuja olikin! Mutta tytön kohdalla kävi niin että ajastaan, ja etenkin päiväunien loputtua, hän alkoi nukkua yöt sikeästi. Nykyään onkin tytön osalta tosi hieno tilanne siinä mielessä että hän käy iltaisin mielellään itse nukkumaan, lauleskelee ja höpöttelee sängyssään aikansa kunnes sitten pian nukahtaa, ja nukkuu yleensä kuin tukki aamuun asti ❤️. Näin ei tosiaankaan aina ole ollut! Välillä ihmetellään kuinka sikeäuninen tyttö nykyään onkaan kun vauva pitää välillä melkoista meteliä öisin 😀… Mutta onneksi on, eli meidän kohdalla vauvasta ei ole juuri haittaa tytön unille ollut.

Sohvila pipo ja huivi 3

Tytön kohdalla oli vielä puolisen vuotta sitten sellainen tilanne ettei häntä meinannut saada iltaisin nukahtamaan. Ehdottomasti tehokkain keino oli lastenlauluohjelmat telkkarista joita katsellessaan hän sitten lopulta simahti, ja usein meni tosi myöhään niinkin. Luulen että aika on auttanut tähänkin: nykyään tyttö ymmärtää hyvin että iltaisin käydään nukkumaan ja osaa myös itse rauhoittua ilman meitä, ja niitä ohjelmia 😀… Itse asiassa paremminkin jos meistä kumpikaan ei ole hyvänyöntoivotusten ja halien jälkeen enää paikalla vaan hän saa nukahtaa ihan itse.

3 kuukautta 2

Ylipäätään olen saanut toistuvasti huomata sen että asiassa kuin asiassa lapsen kohdalla aika auttaa. Ja vieläpä niin että aika on nimenomaan ainoa asia joka kunnolla auttaa, ei se mitä itse tekee. Parina esimerkkinä meillä nukkumisen lisäksi tytön itkuisuus ja viihtymättömyys vauvana johon ei auttanut mikään muu kuin se että hän oppi vihdoin itse liikkumaan, sekä potalla käynnin harjoittelu joka ei yrityksistä huolimatta alkanut sujua mitenkään kuin vasta sitten kun lapsi oli valmis ja halukas harjoittelemaan jonka myötä se tapahtuikin hämmästyttävän nopeasti. Kun mietin niin eipä ole mitään sellaisia haasteita ollut meillä joihin koen että omat muutosyrityksemme olisivat juurikaan auttaneet tai edistäneet tilannetta, vaan vauvantahtisuus yleistettynä lapsentahtisuuteen on ollut ainakin meillä se paras ja ainoa pidemmän päälle toimiva ratkaisu. Jospa siis reilun parin vuoden päästä poikakin nukkuu yönsä – sitä odotellessa 😀!

Sohvila pipo ja huivi

3 kuukautta

Kuvissa lapsilla on muuten kotimaisen Sohvilan käsinneulotut ihastuttavat merinovillaiset asusteet jotka saimme yhteistyönä. Käykääpä kurkkaamassa Instagramin puolella, sillä lauantaihin asti siellä on käynnissä 50 euron arvoisen lahjakortin arvonta Sohvilan verkkokauppaan! Arvonnan lisäksi koodilla MARIALLA saatte 15 % alennuksen Sohvilan koko tuotevalikoimasta yli 10 euron arvoisiin tilauksiin 😊! Koodi on voimassa viikon verran eli 28.11. asti. Sohvilasta saa vaikkapa pukinkonttiin mitä suloisimman pehmoisen paketin kotimaista käsityötä pienelle ❤️.

  1. Suloisia kuvia! Jäin miettimään tuota vuorokausirytmittömyyttä, että milloin Sinä nukut? :O Meillä on 2,5kk ikäinen vauva ja olemme opettaneet hänelle vastasyntyneestä asti yön ja päivän eron. Se on hyvin helppoa ja luonnollista, koska kyllähän me aikuisetkin ollaan siinä rytmissä. Illalla puetaan yöpuku, ollaan hämärässä ja syödään iltapala. Yöllä jos/kun vauva herää syömään, ei hänelle jutella enkä ota edes katsekontaktia. Aamulla taas heti valot päälle ja päivävaatteet päälle. Päivällä seurustellaan, suukotellaan, hassutellaan ja ennen kaikkea syödään niin paljon ettei yöllä tarvitse herätä ikävään tai nälkään. Toki tämän ikäinen vielä syö yöllä mutta ei aina. Itse tarvitsen hyvät yöunet, siksi tämä on meille ollut tärkeä asia ja halusin jakaa tämän näkökulman. 🙂 mukavaa joulunodotusta! <3

    1. Kiitos ja kiva kun kommentoit! Ensinnäkin hieno juttu että siellä nukutaan yöt hyvin, mukava kuulla! Kirjoittelin tätä postausta vähän pilke silmäkulmassa – kyllähän niitä parempiakin öitä joukkoon mahtuu ja kuten joskus aiemmin taisin kirjoittaa niin pääsääntöisesti sentään kuitenkin nukkuu enemmän yöllä kuin päivällä 😊! Mutta kai nämä meidän lapset ovat vaan sen verran omapäistä porukkaa (keihin lie tullut 😀…) ettei heitä höynäytetä nukkumaan silloin kun toivoisi 😀. Ja yöllä vauva saattaa pistää niin kovan huudon päälle että siihen ei auta yhtään mikään muu kuin viedä pois sängyltä ja valvoa seurustellen tovi. Tyttö oli tässä suhteessa itse asiassa vielä ”pahempi”, pojan kohdalla ei sentään jatkuvasti näin ole käynyt. Itse saan nukuttua vaihtelevasti, mutta ihan hyvin olen kuitenkin päivisin jaksanut – keskimäärin vähäisempään unen määrään on sopeutunut lasten myötä 😊! Hyvää joulunodotusta myös sinne ❤️!

      1. Se on kyllä totta, jokainen on oma ihana yksilö eikä kaikki keinot käy kaikille. Olet niin aktiivisen ja freshin oloinen, kiva että energiaa on myös tähän blogiin 🙂

        1. Voi kiitos ☺️! Ja niinhän se tosiaan on että lapset kuten ihmiset muutenkin ovat yksilöitä, ja se juuri on niin kiehtovaa huomata kuinka jotkut tietyt ominaisuudet esim. persoonallisuudesta tulevat heti niin selkeästi esille jo ihan pikkuvauvana ❤️.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *