Marialla

Hyvän mielen perheblogi
elämä | kuulumiset | lelut | taaperon touhut | tytön suosikit

Kesäretkiä 2017, osa 2

heinäkuu 7, 2017
Vivantti kettu ja ilves

Kävimme taaperon kanssa taannoin Lounais-Hämeen luonnonsuojeluyhdistyksen ylläpitämässä Forssan luontomuseossa – hieno paikka luonnonystäville 😊. Esillä on muun muassa upea ja kattava kokoelma täytettyjä eläimiä Suomen luonnosta. Heti museoon astuessamme tyttö huudahti kovaan ääneen ova nähdessään oravan vastaanotossa ja juoksi innoissaan peremmälle. Tietyt eläimet vetivät häntä puoleensa ja niiden luo piti juosta yhä uudestaan ja uudestaan. Suosikkeja olivat muun muassa kettu, koira ja majava – erityisesti majavia pitikin käydä katsomassa monen monta kertaa samalla innoissaan huudellen ajaja 😊.

luontomuseo

Iso osa eläimistä on sijoitettu mukavasti pienten ihmisten näkökorkeudelle; paikka vaikuttikin oikein lapsiystävälliseltä. Suosittelen käymään – kiva kohde lapsiperheille!

Tekipä taaperomme myös elämänsä ensimmäiset ostokset tällä reissulla 😀. Museossa oli myynnissä pehmoeläimiä ja ne huomatessaan tyttö juoksi paikalle ja nappasi varsin määrätietoisesti eläinten joukosta toiseen käteensä ilveksen ja toiseen pienen ketunpoikasen ja lähti onnessaan viilettämään ne tiukasti käsissään niin kovaa vauhtia takaisin museon puolelle ettei meinattu saada häntä kiinni 😊. Pikkuasiakas ei tainnut ymmärtää tekevänsä ostoksia kun maksusta ei ollut tietoakaan 😀. Hän vaikutti olevan löytämiinsä eläinystäviin heti kovin kiintynyt ja voin vain kuvitella kuinka hän olisi vetelöitynyt lattialle lohduttoman itkun kera jos olisi joutunut luopumaan uusista ystävistään. Niinpä uudet ystävät lähtivät mukaan ja museoreissusta lähtien tämä kolmikko – tyttö, ilves ja kettu – onkin kulkenut varsin tiiviisti yhdessä ❤️.

kettujailves
kettujailves2

Heh, enpä ollut tullutkaan ennen tätä ensishoppailua ajatelleeksi että jos tyttö itse pääsee tekemään ostoksia hän ostaa aina vähintään kaksi tavaraa. Olisihan se pitänyt arvata sillä hänellä on jo parisen kuukautta ollut tapana että molemmissa käsissä täytyy lähes aina olla jotain. Leluista onkin muodostunut mielenkiintoisia parivaljakoita kun tyttö leikkii aina tietyillä kahdella lelulla kerrallaan – on ollut kiintoisaa seurata näiden leluparivaljakoiden muodostumista 😊.

Olipa mukava sadepäivän museoretki 😊! Taapero juoksenteli itsensä väsyksiin leveillä museon käytävillä ja nukkuikin hyvät päiväunet tämän reissun jälkeen. Aiempi kirjoittamani kesäretkipostaus löytyy täältä . Seuraavassa kesäretkiosassa vuorossa lisää eläimiä 😊.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *