Marialla

Hyvän mielen perheblogi
elämä | kuulumiset

Mietteitä aitoudesta ja kuulumisia

huhtikuu 8, 2019
Mietteitä aitoudesta

Aitous blogi- ja yleisesti ottaen somemaailmassa puhututtaa, ja ihan hiljattain törmäsinkin jälleen Instagramin puolella useaan storyyn aiheesta. Täytyy myöntää etten enemmälti itse ole keskustelua seurannut, mutta ajattelin kuitenkin kirjoittaa muutaman sanasen omista mietteistäni!

IMG_4984

Ensinnäkin itselleni blogit ja Instagram ovat aina ensisijaisesti olleet inspiraation lähteitä, ja olen itse tykännyt seurata visuaalisesti kaunista ja hyvää mieltä tuottavaa sisältöä. Itseäni esimerkiksi jollain tapaa “lavastetut” kuvat eivät ole millään tapaa häirinneet vaan päinvastoin tykkään kuvista joissa näkyy vaikkapa kaunista sommittelua. Tykkäisin myös itse tuottaa enemmän visuaalisesti harkitumpaa kuvasisältöä, mutta tässä kohtaa ajan realiteetit tulevat vastaan niin etten pysty omistautumaan tälle harrastukselle ihan sellaisissa määrin. Mutta toisaalta tykkään kyllä myös valtavasti arkisista räpsyistä ja tilannekuvista. Sen kunniaksi tässä postauksessa nyt ihan kännykällä napattuja hetkiä 😊! Tämä näkyy sekä täällä blogissani että Instassa yleisestikin: välillä kivoja satunnaisia arkiräpsyjä ja välillä taas hieman harkitummin otettuja kuvia. Mutta noin yleisesti ottaen viimeistellyt kauniit kuvat ilahduttavat ja inspiroivat kun mietin mitä itse tykkään seurata. Itse en siis koe että harkitut yksityiskohdat ja kevyt kuvien käsittely (esim. valotuksen korjaus tmv.) millään muotoa häiritsisivät tai veisivät pois aitoutta. Tässä tullaankin siihen että mitä kukin sillä aitoudella sitten tarkoittaa… Mutta sitä en lähde nyt tässä sen enempää pohtimaan. Toki paljon riippuu myös siitä mitä kuvataan, mutta tämä siis siinä kontekstissa millaista kuvasisältöä Instagramissa itse seuraan.

IMG_4710

Toinen juttu mitä halusin nostaa esille on se mitä ylipäätään jakaa someen. Tässäkin on niin oleellisessa roolissa se mitä lukija / seuraaja ensisijaisesti hakee; se vaikuttaa siihen millaisena hän seurattavan kokee. Jos kaipaa vaikkapa vertaistukea oman elämän ongelmiin, niin ehkä positiivisuutta hehkuvat iloisen kepeät jutut voivat tuntua epäaidoilta varsinkin jos sisältö on pääosin sellaista. Itselleni blogit ja Instagram ovat ihan alusta lähtien olleet juurikin sellaisia hyvän mielen paikkoja joissa rentoutua ja inspiroitua, joten itse seuraajana / lukijana pidän erityisesti kepeämmästä sisällöstä. Toinen juttu on sitten se kuinka paljon elämästään jakaa, ja omia kanaviani ajatellen esimerkiksi Instagram stooreihin ei todellakaan tule päiviteltyä my day -tyyppisesti kaikkia menemisiä, tulemisia ja tekemisiä, vaan silloin kun on paremmin aikaa. Heh, ja se on niin harvinaista että silloin tulee jo ihan väkisinkin pääosin iloisia juttuja 😊! Toki tähän vaikuttaa varmasti myös positiivinen luonne yleisesti ottaen, sekä se että koen Instagramin ylipäätään kivojen juttujen paikkana, mutta pointtini tässä siis ennemminkin se että kuinka paljon tai vähän, ja millaisia asioita elämästään kertoo ei sinällään välttämättä liity aitouteen lainkaan – näin asian itse koen.

Nyt kun aloin kirjoittaa niin tästä aiheesta voisi jatkaa vielä paljon enemmänkin, mutta tuli tässä nyt ainakin keskeisiä mietteitäni esille 😊! Olisi toki mukava kuulla myös teidän ajatuksia aiheesta!

Snapseed

Nyt viime aikoina on ollut sen verran touhuntäyteistä etten ole blogin pariin juurikaan ehtinyt. Mutta jee, vihdoin tuntuu häipyneen kokonaan meillä yhteensä reilu 3 viikkoa jyllännyt flunssa! Vauvaa flunssa vaivasi eniten, mutta siitä lisää kuukausikuulumisien yhteydessä (hui, ihan pian on jo 8 kuukautta täynnä ❤️). Kaikkea kivaa tekemistä on onneksi myös ollut, kuten:

– Ollaan seurattu kevään etenemistä muutamien eväsretkien merkeissä. Tuossa ylempänä oleva kuva on viikonloppuiselta metsäretkeltämme jossa tytön mielikuvitus pääsi valloilleen: hän istuu punalohen selässä matkalla Kanarialle pitkin Atlanttia 😀❤️.

– Tytöllä on ollut kerhossa kivoja juttuja, muun muassa retki Oodiin ja ihan ensimmäinen valokuvaus (tästä varsinkin äiti oli innoissaan – juuri tänään tulikin tehtyä tilaus valmistuneista kuvista, en kestä miten ihania, pienen ekat kerhokuvat ❤️).

– Kerhon pääsiäisaskartelujen lisäksi ollaan tytön kanssa itsekin tehty vähän pääsiäisjuttuja kotona virpomavitsojen myötä, tyttö pääsi nimittäin jo viikonloppuna virpomaan kun saimme mummin, ukin, kummitädin ja serkun kyläilemään. Olipa taas mukavaa viettää aikaa yhdessä ❤️. Olisi ihanaa jos ei olisi niin suurta välimatkaa että voisi nähdä useammin, mutta näillä mennään.

Jaahas, mutta nyt paluu maanpinnalle, eli kotihommiin ja iltapuurojen valmistukseen 😊!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *