Marialla

Hyvän mielen perheblogi
elämä | kuulumiset | taaperon touhut

Pieni sienestäjä

elokuu 23, 2017

Melkuttimen sieniretken jälkeen ollaan käyty ihmettelemässä ja poimimassa sieniä muinakin päivinä.

sienessä2

Sienet ovat selvästi kiehtoneet tyttöä – taitaa olla perinyt tämän isältään joka myös oli todella kiinnostunut sienistä jo ihan pienenä 😊. Sienimetsään tyttö pääsi ensimmäisen kerran jo viime syksynä – tuolloin tosin ei vielä omin jaloin vaan isän mukana kantorepussa. Silloin mietittiin että joskohan jo seuraavana syksynä tyttö pääsee sienestämään omin jaloin, muttei osattu arvatakaan kuinka tomera sienestäjä hän jo olisi 😊.

kantarelli
Ensimmäinen ihan itse löydetty kantarelli 😊.

Toissa päivänä tyttö yllätti meidät sienestystaidoillaan löytämällä ja vieläpä poimimalla kantarellin ihan itse! Saa nähdä millainen sienestäjä tytöstä vielä kehittyykään; niin tarkka sienisilmä tuntuu olevan 😊. Yllä olevassa kuvassa on juurikin tämä ensimmäinen sienilöytö: tulin katsomaan mitä tyttö mahtaa osoitella maassa ja kantarellihan se sieltä sammalen seasta pilkotti. Kuvankin ehdin napata tästä tärkeästä tapahtumasta 😊.

sienessä1 sienessä3 sienessä4 metsässä
Tässä postauksessa esitellyt kirahvi ja leijonakin kulkevat toki metsäretkillä mukana 😊.

Muina päivinä tyttö on tykännyt kuljetella sieniä käsissään välillä niitä tutkien, mutta toissapäivänä hän taisi hoksata idean että sienet kerätään talteen ja luovuttikin mielellään löytönsä muun saaliin joukkoon.

kanto
Sienien poiminnan ohessa ihastelimme myös tällaista luonnon taideteosta tytön kanssa.

Kylläpä kantarellit maistuivatkin hyvältä pitkästä aikaa 😊! Tyttökin pääsi maistamaan sieniä ensimmäistä kertaa ja myös ahkeralle pikku-sienestäjälle tuntui maistuvan 😊! Olihan joukossa myös ihan itse löydettyä ja poimittua ❤️.

ateria

Yksinkertainen, superherkullinen ateria: uusia perunoita, raejuustoa ja avokadoöljyssä paistettuja kantarelleja.

sienessä7
sinessä6

Löytyykö sieltä muita sienistä innostuneita taaperoita 😊?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *