Marialla

Hyvän mielen perheblogi
elämä | kuulumiset | vauva

Vauva seitsemän kuukautta

maaliskuu 15, 2019
vauva 7 kuukautta

Taas on kuukausi vierähtänyt eteenpäin meidän pienen täytettyä jo seitsemän kuukautta!

7kk 4

Tämä kulunut kuukausi on tuonut tullessaan suuria muutoksia kiinteiden aloituksen myötä. Päivät ovat ainakin äidin näkökulmasta täynnä touhua. Tuntuu että lähes koko ajan täytyy olla laittamassa syötävää jommalle kummalle lapselle! Ruokailut siis haukkaavat aika isoja paloja aikaa päivistä niin että tuntuu kuin tämä kuukausi olisi mennyt vielä entistäkin nopeammin kuin edelliset vauvakuukaudet!

Kiinteiden aloituksesta tulossa seuraavaksi pientä postausta erikseen, joten siirrytäänpä muihin kuulumisiin! Poika on vahvistunut ihan huomattavasti: Hän istuu jo syöttötuolissa oikein napakasti alkuun verrattuna, ja sylissä ollessa seisominen ja pomppiminen ovat aivan parasta. Myös lattialla istumista ollaan harjoiteltu, mutta siinä pieni tuppaa vielä kellahtamaan kumoon. Liikkuminen on myös monipuolistunut. Hän ei varsinaisesti vielä ryömi, mutta peruuttelee, ja välillä onnistuu pääsemään yllättävänkin pitkän matkan myös eteenpäin epämääräisesti mönkien. Pulauttelu on edelleen kohtalaisen runsasta, joten heti syönnin jälkeen lattialle ei oikein viitsi laittaa kun muuten puklua tulee paljon. Yhä edelleen lattialla ollessa hermot tuppaavat menemään aika nopeasti. Eniten tuntuu ärsyttävän se kun ei vielä osaa liikkua niin paljon kuin haluaisi, ja varmaankin tuo lievä refluksi myös osaltaan aiheuttaa tukalaa oloa. Nyt kuluneella viikolla on taas flunssakin ollut riesana, ja se on jälleen ymmärrettävästi tuntunut aiheuttavan taantumista lattialla viihtymiseen.

7kk 3

Viime aikoina poika on kovasti harjoitellut pinsettiotetta ja muutenkin sorminäppäryys on kehittynyt. Erityisesti leluissa olevia pieniä yksityiskohtia on kiva tutkia tarkkaan sormilla räpeltäen ja pyöritellen. Pojan lempparilelu tällä hetkellä on juurikin tuo kuvassa näkyvä häkkyrä jossa räpellettävää riittää 😀. Myös purulelut ja ääntä pitävät lelut kiinnostavat, erityisesti jos niissä on myös pyöriviä osia 😊.

7kk 5

Poika on oppinut ilmaisemaan itseään jo varsin selkeästi. Esimerkiksi ruokapöydässä ei jää epäselväksi miloin herran masu on täynnä: silloin levitetään kädet sivuille samalla täristen ja muristen 😀. Tällä tyylillä äitiä komennetaan myös muulloin kun joku asia ei miellytä. Muutenkin vuorovaikutus ja ymmärrys puolin ja toisin on kehittynyt, ja pieni on esimerkiksi oppinut nappaamaan nenästäni kun kysyn että missä äitin nenä on 😊. Tämä pieni poika rakastaa jutustelua ja pusuttelua. Parasta on olla lähekkäin ❤️. Usein lattialla ollessa vähintäänkin valitetaan äänekkäästi jos joku mokoma kulkee vain ohitse eikä nappaa syliin! Ja sitten kun viimein tajuaa napata, niin hymyhän sieltä pilkahtaa ihan muina miehinä saman tien ja pieni on silmin nähden tyytyväinen vaikka juuri olisi ollut ihan mahdoton valitus käynnissä. En kestä kuinka ihana hän on ❤️.

7kk 2

Kiinteiden aloitus ei ole tuonut suuremmin muutosta yöuniin tai muutenkaan vuorokausirytmiin, eli edelleen yöllä heräillään syömään muutamia kertoja. Päivään mahtuu yleensä kahdet päiväunet, siten että yhteensä vuorokaudessa unta tulee suunnilleen 11-12 tuntia. Yöimetyksetkin varmasti luonnostaan jäävät pois jossain vaiheessa kunhan lapsi on siihen valmis – lapsentahtisesti siis mennään edelleen tässäkin asiassa.

7kk 1

Tällaisia kuulumisia tällä kertaa! Käy nappaamassa seurantaan myös Instagramissa @mattssonmarian jonne päivittelen useammin kuulumisia ja myös muuta sisältöä mitä tänne blogiin ei välttämättä päädy 😊.

   Send article as PDF   
  1. Ihana lukea ettei me olla ainoita joilla lapsi nukkuu vuorokaudessa 11-12 tuntia, tuntuu että kaikkien muiden muksut vetelee 14-15tuntia! (meillä on siis samana päivänä syntynyt tyttö)

    1. Juu keskimäärin taitaa tämänikäiset nukkua enemmän vuorokaudessa! Mutta itsestä tämäkin on tuntunut jo ihan reilulta kun tyttö nukkui vauvana vähemmän ja oli muutenkin vielä hankalampi tapaus sen kannalta että hänet ylipäätään jollain konstilla sai nukkumaan 😅… Nykyään (siis 3-vuotiaana) hän nukkuu enemmän kuin vauvana, aikalailla 11 tunnin paikkeilla 😊. Mutta kyllä se tosiaan yksilöllinen unentarve lapsillakin voi vaihdella aika paljonkin samoin kuin aikuisilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *