Marialla

Hyvän mielen perheblogi
ihonhoito | kosmetiikka

Abies Organics: pohjoisten metsien antimia erittäin kuivalle iholle

marraskuu 30, 2017
Abies Organics luonnonkosmetiikka pihkavoide

linkit mainoslinkkejä

Sain luonnonkosmetiikkatuotteita myyvältä Waku-Organics -verkkokaupalta testiin pari varsin mielenkiintoisia tuotetta minulle entuudestaan tuntemattomalta Abies Organics -merkiltä. Ihastuin ensimmäisenä purkkien söpöön ulkonäköön – katsokaa vaikka:

abiesorganics

Vetoaa ainakin minuun tuo herttainen metsäinen kuvitus 😊! Purkkien pariksi oli pakko napata tytön oravaperheen jäseniä lainaan kuvaa varten 😊. Sarjaan kuuluu yhteensä neljä erittäin kuivalle iholle soveltuvaa tuotetta, joten arvatenkin tämä kuivaihoinen oli entistäkin innokkaampi testaamaan, vaikka myönnettäköön että purkkien söpö ulkonäkökin jo yksistään houkutteli.

orava 2

orava

Sarjan inspiraationa toimivat pohjoiset metsät: tuotteet sisältävät kuusenpihkaa ja mustikan, puolukan sekä karpalon siemenöljyjä. Nuo metsälenkin varrelta otetut kuvat sopivatkin tähän yhteyteen loistavasti: paitsi ulkonäkö, myös tuotteiden tuoksu tuo mieleen juurikin tuollaisen oravametsän 😊. Sisältämänsä pihkan vuoksi tuotteet eivät sovellu hartsiyliherkille, mutta sinällään pihkalla on pitkät perinteet muun muassa ihottumien, haavojen ja palovammojen hoidossa antibakteerisuutensa vuoksi, joskin sen tieteelliseen statukseen en ole itse tarkemmin perehtynyt. Itse sain testattavaksi seuraavat kaksi tuotetta:

abiesorganics3

Ensimmäisenä Pihkavoide joka on tarkoitettu erittäin kuiville jaloille ja käsille. Voide sisältää 5 % metsäkuusen pihkaa. Tuntumaltaan voide on melko jähmeä ja tuoksu voimakkaan pihkainen. Itse pidän pihkan tuoksusta, ja tahmaisen koostumuksensakin puolesta tuntuma on tosiaan vähän kuin pihkaa iholleen levittäisi. Jalkavoiteena käytettynä tämä tuntuu pehmentävän jalkoja tehokkaasti sisältämänsä sheavoin ansiosta, ja toimii myös käsivoiteena yöaikaan puuvillahanskojen kera jos kädet tuntuvat kaipaavan kunnon kosteutusta. Ihan päiväaikaan en tätä käsivoiteena ilman puuvillahanskoja käyttäisi vaikka kädet kuivat ovatkin, sillä voiteesta jää varsin rasvainen tuntuma. Vaikka pihkan tuoksusta pidänkin, ehkä tässä tuotteessa tuoksu on kuitenkin omaan makuuni sen verran voimakas että mieluummin tykkään käyttää tätä jalkavoiteena kuin käsivoiteena jolloin tuoksu ei tule ihan niin voimakkaasti nenään. Luulisin että tämä voi olla kokeilemisen arvoinen voide myös sellaisille oikein halkeilevan kuiville kantapäille!

abiesorganics2

Toinen testaamani voide on tämä söpö marjojen siemenöljyjä sisältävä Marjavoide joka on erittäin kuivan ihon hoitovoide. Tässäkin voiteessa on pihkaa, mutta ilmeisestikin vain hyvin vähän sillä tuoksussa pihkaa en juurikaan erota. Tuoksu on mieto, miellyttävän marjainen. Kasvoille levitettäessä huomasin että tätä kannattaa ensin hieman pehmittää sormissa jotta jähmeähkön voiteen levitys onnistuu helpommin. Itse olen käyttänyt tätä kasvojen lisäksi myös ihan käsivoiteena sekä vartalolle. Voide sopii käytettäväksi myös ulkoiluvoiteena kylmillä ilmoilla. Näistä kokeilemistani voiteista tämä on monikäyttöisyytensä vuoksi oma suosikkini – erittäin kuivalle iholle varsin mukava tuttavuus!

Nyt kun joulukin on lähestymässä ja ilmat kylmenemässä niin nämähän voisivat toimia vaikka söpönä joululahjana kuivaihoiselle! Tuotteita voi ostaa Waku-Organics -verkkokaupasta täältä.

   Send article as PDF   

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *