Marialla

Hyvän mielen perheblogi
kuulumiset | taaperon touhut

Lapsen ensimmäinen lentomatka – viihdykettä lentomatkalle

maaliskuu 1, 2018
viihdykettä lentomatkalle

Kuten edellisessä postauksessa kirjoittelinkin, vietimme tosiaan talvilomaviikon Lanzarotella. Mainitsin myös kuinka tyttäremme on aina ollut varsin touhukas tapaus eikä esimerkiksi kaikessa rauhassa paikallaan istuskelu ja ihmettely ole koskaan ollut ollenkaan hänen juttunsa. Tekemistä – ja mielellään myös vauhtia – täytyy olla 😊.

Kuuden tunnin koneessa istuminen siis tosiaan mietitytti etukäteen. Meille jäi kovin vähän aikaa valmistautua matkaan ylipäätään, mutta erityisen keskeisenä itsellä pyöri mielessä nimenomaan lennot ja viihdykkeet sitä varten. Sen varaankaan kun ei oikein voinut laskea että tyttö nukkuisi lennon aikana kun päiväunia ei ole nukkunut enää moneen kuukauteen.

Ajattelin etukäteen että alku sujunee ihmetellessä mihin sitä oikein tultiinkaan ja ikkunasta katsellessa. Tämän jälkeen (todennäköisesti hyvin pian 😀) voi kaivaa esiin vaikkapa lennon esitteitä ja tutkia niitä. Mutta mitäs sitten – ajattelin että tässä vaiheessa aikaa olisi luultavasti kulunut puolesta tunnista tuntiin ja tyttö varmasti haluaisi jo liikkeelle… Niinpä päädyin hankkimaan tytölle hieman touhuttavaa erityisesti lentoja ajatellen. Tällaisiä juttuja päätyi lopulta tytön reppuun mukaan:

viihdykettä lentomatkalle

Tarroja, tyhjä vihko, tarrapuuhakirja, värityskirja, värikyniä ja piirustuslehtiö. Josko näiden parissa muutama tunti vierähtäisi 😊. Tuo Muumi-tarrapuuhakirja on itse asiassa joululahjaksi saatu ja olen säästellyt sitä sellaisia tilanteita varten kun pitäisi puuhastella suht paikallaan. No, nytpä tuli sopiva tilaisuus! Myös tuossa Miina ja Manu -värityskirjassa on tarroja mukana, ja sitten varasin tosiaan myös ihan tyhjää piirustuspaperia.

Näiden lisäksi ajattelin että myös muutama lelu on tarpeen, ja matkaan lähtikin joitain tytön lempparieläinhahmoja. Ja tietysti tässä postauksessa vilahtanut laulukirja oli ihan pakko ottaa mukaan – siitä on tullut tytölle ihan äärimmäisen tärkeä ❤️.

viihdykettä lentomatkalle 3

Kaupassa käydessä en voinut välttyä jo ennen matkaamme esille laitetuista valtavista suklaamunavalikoimista, ja hetken mielijohteesta nappasinkin ostoskoriin muutaman suklaamunan ihan pelkästään niitä sisuksia ajatellen: kaksivuotiaamme lempparipuuhaa tällä hetkellä on nimittäin piiloleikki lelujen kanssa jossa hän kätkee milloin mitäkin ja sitten toiset lelut etsivät piiloutuneita 😊. Ajattelin että näiden yllätysmunien kanssa voisi saada aikaa kulumaan ensinnäkin uuden pienen lelun vuoksi ja sitten näillä voi keksiä monenlaisia piiloleikkejä. Suklaat saivat jäädä odottelemaan syöjäänsä, meillä tyttö ei nimittäin vielä ole maistanut makeisia lainkaan eikä itsellekään viime aikoina ole maistunut.

viihdykettä lentomatkalle 2

Myös iPad oli mukana – sille latasin kiireesti muutaman pienille lapsille suunnatun sovelluksen. Tyttö ei ole vielä padia aiemmin käyttänytkään, mutta ajattelin että näinkin pitkälle lennolle se voi olla kyllä kiva ja tarpeellinen lisäviihdyke.

No, nyt sitten lopuksi palataan siihen miten lennot todellisuudessa sujuivatkaan 😊. Menolentomme oli aamulento ja jouduimme herättämään tytön muutamaa tuntia aikaisemmin kuin mitä hän yleensä heräilee. Pieni oli kuitenkin tosi reipas ja pirteän oloinen eikä valitellut lainkaan. Lentokoneeseen päästyämme tyttö alkoi laulella lastenlauluja eikä ollut koneen nousustakaan moksiskaan 😊. Annoin myös hänelle heti koneeseen päästyämme ruokaa. Alkumatkasta tutkimme vähän lentokoneesta saatua pientä puuhapakettia, ja hyvin pian piti kaivaa myös laulukirja esille. Tyttö viihtyi hyvän aikaa laulukirjan parissa, mutta jossain parin tunnin kohdalla alkoi jo selkeästi olla hieman vaikeata istua paikallaan. Kaivelin esille noita yllätysmunia ja sieltä mukavana yllätyksenä tulikin Masha ja Karhu -hahmoja joista tyttö pitää kovasti. Leikkien saimme aikaa kulumaan taas ihan hyvin, mutta sitten selkeästi tilanne oli se että liikkumaan oli päästävä. Niinpä tyttö jalotteli käytävällä tanssien ja muita ihmisiä tervehtien jonkin aikaa 😊… Takaisin istumaan ei olisi suostunut, mutta muistaakseni laulukirjan avulla sain hänet houkuteltua takaisin – pienen valittelun kera. Sitten liimailtiin vähän tarroja vihkoon ja kaivoin padin esille. Kokeiltiin ensin sellaista piirustussovellusta ja sen jälkeen Pikku Kakkosen sovellusta – jälkimmäinen osoittautui tytön mielestä aika hauskaksi 😊. Koneen laskuvaihe oli oikeastaan ainoa tosissaan hankala vaihe kun tyttö ei silloin malttanut olla mitenkään paikallaan vaan hänen oli pakko antaa olla käytävällä siihen asti kun turvavyöt tuli kiinnittää. Paikalle takaisin turvavöihin saaminen ei ollut mikään helpoin juttu, ja tuntui että tyttö itkeskeli vähän korviaankin kun hipelöi niitä samalla käsillään, mutta onneksi vesi ja ksylitolipastillit auttoivat 😊. Kentälle päästyämme vauhtia riitti ja siellä hän viilettikin innoissaan siihen asti kun saimme matkalaukut. Yritin saada tyttöä pienille päiväunille hotellille päästyämme suihkun jälkeen – turha yritys. Tyttö oli ihmeen pirteä koko pitkän päivän – taisi menolento olla meille aikuisille uuvuttavampi kuin lapselle 😊. Seuraavana yönä hän sitten tosin nukkui 13 tuntia, ja sitten riittikin virtaa lomapuuhien aloitukseen 😊!

Kokonaisuudessaan siis oikein hyvin sujui menolento, ja paluulento itse asiassa vieläkin paremmin. Paluulento lähti iltapäivästä, ja tyttö ehti juoksennella itsensä väsyksiin lentokentällä kun olimme siellä niin hyvissä ajoin ja lentomme oli vielä myöhässä. Käytävälle ei tarvinnut päästää häntä kertaakaan lennon aikana, ja viihdykkeiksi riittivät mukana olleet eläinlelut joiden joukossa oli myös pari uutta tuliaisiksi hankkimaamme lelua, sekä takana istuvat nuoret tytöt jotka juttelivat hänen kanssaan ja piirtelivät hänelle 😊. Tyttö oli ihan innoissaan uusista lentokavereistaan eivätkä meidän jutut jaksaneet niin kiinnostaa 😀. Ai niin, ja olihan mummulla mukana myös muutama Nalle Puh -sarjakuvalehti joita lueskeltiin jossain välissä ja yksi ilmapallokin tuli puhallettua 😊. Noin tunti ennen laskeutumista tyttö nukahti kun lauleskelin hänelle – alkoi nimittäin selkeästi olla hyvin väsyneen oloinen, aikalailla siihen aikaan kun hän normaalisti oli loman aikaan nukahtanut. Koneen tömähtäessä maahan ja jarruttaessa vaihtoi vain hiukan asentoa ja uni jatkui. Heräsi kyllä sitten ihan itsekseen siinä vaiheessa kun kone pysähtyi ja valot tulivat takaisin päälle – kello oli puolen yön aikaan. Olin vähän huolissani että mahtaakohan olla kovinkin itkuinen kun herää ihan kesken unien, mutta tyttöpä olikin tosi hyvällä tuulella ja ilmeisesti korvien painekin oli tasaantunut hyvin siinä unien aikana. Kotiin tultuamme hän valvoi vielä muutaman tunnin kun ei malttanut ollenkaan käydä nukkumaan vaan tutuilla leluilla piti heti päästä leikkimään 😊.

Loppuun vielä pienenä ykstyiskohtana mainittakoon että tyttö ei ole itse juurikaan lentomatkoista höpötellyt, mutta sen sijaan reissun aikana tekemistämme taksimatkoista sitäkin enemmän. Taisivat siis ne taksimatkat olla jännempiä hänen mielestään 😊.

Kaiken kaikkiaan lennot sujuivat siis yli odotusteni, ja varsinkin paluulento oli suorastaan helppo tytön viihtyvyyden kannalta. Olin varautunut paljon haasteellisempiin matkoihin. Osa viihdykkeistäkin jäi hyvin vähälle käytölle tai kokonaan käyttämättä, mutta parempihan se on aina varautua siten että tekeminen ei ainakaan pääse kesken loppumaan 😊. Tyttöseni oli kyllä ihan superreipas pieni matkustaja ❤️.

Jatkossa vielä lisää lomakuulumisia luvassa, muun muassa tekemistämme lapsiperheille sopivista retkistä Lanzarotella 😊! Mitenkäs teidän lennot taaperoikäisten kanssa ovat sujuneet 😊?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *