Marialla

Hyvän mielen perheblogi
lastenkirjat | lastentarvikkeet | tytön suosikit

Ihania lastenkirjoja

kesäkuu 27, 2017

Tyttäremme on jo vauva-ajoista asti lukenut mielellään kirjoja. Tarinoita hän ei ainakaan vielä juurikaan jaksa kuunnella, vaan tykkää nimenomaan itse selailla kirjoja kuvia katsellen ja omia juttujaan höpötellen 😊. Muistan kuinka hän vauvana saattoi katsoa joitain tiettyjä kuvia (kuten etanan ja siilin kuvaa) pitkään öristen samalla kovaäänisesti 😀.

Eläinkirjat vaikuttavat olevan tytön suosiossa, erityisesti sellaiset joissa on jotain liikkuvia osia ja luukkuja. Olen löytänyt tytölle joitain ihania eläinkirjoja, kuten tämän sarjan jonka tyttö sai viime jouluna lahjaksi:

kaikkikirjat

Kirjasarjan nimi on siis Näin me asumme, ja siihen kuuluu neljä kirjaa: Maatilalla, Metsässä, Niityllä ja Pihapiirissä. Kirjoissa on aivan ihastuttavia kuvittaja Bob Bamptonin  eläinkuvia. Mielestäni todella kauniita!

niitylla metsassa
pihapiirissa

Nykyään tuntuu että lasten kuvakirjoissa on paljon varsin abstrakteja kuvituksia jotka eivät mielestäni useinkaan ole kovin kauniita. Ei ole ollutkaan mikään ihan helppo tehtävä löytää eläinkirjoja – tai ylipäätään lasten kuvakirjoja – joiden kuvitus on juuri tällaista luonnollista josta itse pidän. Toki äidin maulla ei väliä olekaan, lapsellehan nämä kirjat ovat tarkoitettu, mutta myös tyttö vaikuttaa pitävän näistä erityisesti 😊.

Kuvien lisäksi näissä kirjoissa ihastuttaa sivuilla olevat luukut sekä pyöriteltävät kiekot joista paljastuu esiin erilaisia eläimiä. Erityisesti kiekot ovat tytön mieleen: hän rakastaa kaikkea pyörivää ja pyöriteltävää ja tykkää pyöriä itsekin 😀. Jo ihan ensimmäisistä leluista lähtien kaikki sellaiset joissa on pyöriviä osia ovat olleet tytön ylivoimaisia lemppareita. Ensimmäisenä hänen huomionsa kiinnittyy aina kaikkeen sellaiseen jota voi pyöritellä, joten ei ihmekään että kirjan kiekkojakin hän kävi heti näppärästi pyörittelemään heti kirjat saatuaan 😊.

lukemassa1

Tytön huulille leviää leveä hymy ja hän alkaa röhkiä: esiin pyörähti villisika 😊.

lukemassa2 niitylla2

Meiltä löytyy näiden lisäksi pari muutakin Bob Bamptonin kuvittamaa eläinkirjaa, sekä toisen suosikkikuvittajani Maurice Pledgerin kirjoja. Pledgerin kirjoja en tosin vielä ole antanut tytölle sillä monet niistä sopivat paremmin hieman vanhemmalle lapselle. En malta odottaa mitä tyttö niistä mahtaa tykätä!

Seuraavaksi varmaankin tutustumme juuri tänään postilaatikosta tupsahtaneeseen alla näkyvään Vaukirjan Nalle Puh Piilosilla -kirjaan – nähtäväksi jää mitä tyttö tästä tuumaa. Nalle Puh on ainakin kovasti äidin mieleen.

nallepuh nallepuh2

Jatkossa kirjoittelen tänne myös muista lastenkirjasuosikeistamme – varmasti mainitsemistani Pledgerin kirjoistakin kunhan aikanaan niistä on myös tytön mielipide 😊.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *