Marialla

Hyvän mielen perheblogi
kivaa lapsille | lastenkirjat | tytön suosikit

Kysymään herättäviä kirjoja

huhtikuu 30, 2019
Fiksut faktat -kirjasarja

Rakastan sellaisia lukuhetkiä 3-vuotiaamme kanssa jolloin herää paljon kysymyksiä, puolin ja toisin. On jotenkin niin herttaista kun utelias, avoimesti maailmaa tarkasteleva pieni tyttö innostuu kyselemään vaikka mitä. Joskus kyselyketju saattaa polkuilla kauaskin alkuperäisestä aiheesta, mutta se juuri onkin parasta: seurata lapsen ajatuksenjuoksua ❤️. Ja ne oivallukset mitä matkan varrella tulee – oivaltamisen ilo on kyllä yksi parhaista iloista!

Fiksut faktat 1

Fiksut faktat 4

Posti toi meille hiljattain Lastenkeskukselta kaksi kevään uutuuskirjaa jotka ovat juurikin sellaisia kysymään innostavia teoksia. Kyseessä on Fiksut faktat -sarjan uutuudet: Mistä vauvat tulevat? ja Mistä sade tulee? Fiksut faktat -sarjan kirjat ovat meille entuudestaankin tuttuja lempparikirjoja joten nämä uutuudet otettiin innolla ja mielenkiinnolla vastaan.

Fiksut faktat 3

Tuo vauva-aiheinen kirja erityisesti onkin meille kivan ajankohtainen: onhan tyttö hiljattain saanut pikkuveljen, ja vielä tuntuu olevan tuoreessa muistissa sekin kun veli oli vielä äitin masussa 😊. Kirjoissa itsessään on paljon kysymyksiä joihin paljastuu vastauksia luukkujen takaa, mutta kuten sanottu, utelias 3-vuotiaamme innostuu aina kyselemään paljon enemmänkin näitä luettaessa – oppimista parhaimmillaan ❤️. Tekstit ovat kivan ymmärrettäviä myös pienelle lapselle, ja tarvittaessa voi sitten itse vaikka selittää tarkemmin ja enemmän lapsen valmiudet ja kiinnostuksen huomioiden. Näitä lukiessa tulee tosiaan usein myös itse esitettyä kysymyksiä, ja niiden pohjalta saa käsitystä lapsen tavasta hahmottaa maailmaa ❤️. Aika pitkällekin meneviä keskusteluja näiden uutuuskirjojenkin parissa ollaan saatu jo aikaiseksi, muun muassa sateenkaaren syntyyn liittyen!

Fiksut faktat 2

Suositus meiltä Fiksut faktat -kirjasarjalle pienille uteliaille maailmasta kiinnostuneille 😊!

Kirjat saatu Lastenkeskukselta.

   Send article as PDF   

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *