Marialla

Hyvän mielen perheblogi
kivaa lapsille | lastenkirjat | lelut | tytön suosikit

Miina ja Manu uutuuksia ja klassikoita + Arvonta

huhtikuu 1, 2018
Miina ja Manu älysatukirja Ratsastuskoulussa

Miina ja Manu ovat varmasti tuttuja tyyppejä aika monelle meistä. Itsekin pienenä tykkäsin kovasti Miina ja Manu -kirjoista, ja muistan kuinka jännittyneenä kuuntelin kasetilta Miina ja Manu Salapoliiseina -satua ja samalla seurasin tarinaa kirjasta. Muistan sen olleen minulle vähän liiankin jännittävä – tosi herkkä kun olen 😀. Mutta jännityksestä huolimatta tuota Miina ja Manu -satua piti kuunnella yhä uudestaan ja uudestaan.

Miina ja Manu metsän ystävät 3

Myös tytär on pitänyt Miinasta ja Manusta, ja nyt jonkin aikaa sitten saimme tilaisuuden tutustua Miina ja Manu -tuotteisiin laajemminkin kun saimme Satukustannukselta kivan paketillisen Miina ja Manu -kirjoja. Hiljattain on muuten avattu ihan oma Miina ja Manu -verkkokauppa josta tuotteita voi tilata suoraan!

Mielestäni Miina ja Manu on siitä kiva että sarjasta löytyy puuhaa ja luettavaa niin pienille kuin vähän isommillekin leikki-ikäisille. On eri ikäisille soveltuvia opettavaisia puuha-, väritys- ja tarrakirjoja, sekä kuvakirjoja ihan pienille kuin myös eri ikäkausiin soveltuvia satukirjoja.

Miina ja Manu älysatukirja ratsastuskoulussa

Me saimme ensinnäkin muutaman satukirjan, joista yksi on uutuustuote: Miina ja Manu älysatukirja. Silloin itse lapsena ollessa tuli kuunneltua Miinaa ja Manua kasetilta, ja myöhemmin äänikirjojen mukana on tullut cd-levy, mutta nyt tarinoita voi kuunnella kätevästi kännykälle tai tabletille ladattavan ilmaissovelluksen avulla. Kuinka kätevää vaikkapa lentomatkoja tai muuta matkustusta ajatellen 😊! Älysatukirjojen takakannesta löytyy ohje tämän helpon sovelluksen käyttöön.

Miina ja Manu älysatukirja 1

Miina ja Manu älysatukirja 2

Itse saimme Miina ja Manu Ratsastuskoulussa -älysatukirjan testiin. Aluksi tyttö vähän hämmästeli kännykästä tulevaa ääntä, mutta pian kuitenkin alkoi hoksata jujun että ääni liittyy kirjaan 😊. Älysatukirjoissa on mukana itse tarinan lisäksi myös pientä yllätyssisältöä (esimerkiksi musiikkia) jota päivitetään.

Miina ja Manu metsän ystävät 2

Miina ja Manu metsän ystävät 4

Miina ja Manu metsän ystävät 1

Saamistamme tavallisista satukirjoista tytön ehdottomaksi lemppariksi tällä hetkellä muodostui ihastuttava Miina ja Manu Metsän ystävät -kirja. Kirjaa luetaankin ahkerasti monen monta kertaa päivässä 😊. Kirjan tarina on sopivan lyhyt niin että meidän 2-vuotias kuuntelee sen mielellään, ja mukana on myös eläinten piirustusohjeita vähän vanhempaa lasta ajatellen. Tosi kiva kirja 😊!

Miina ja Manu maatilalla 1

Miina ja Manu ensiavussa 2

Miina ja Manu Maatilalla sekä Miina ja Manu Ensiavussa sisältävät puolestaan hieman pidemmät tarinat. Yksi mukavimmista jutuista arjessa on kun tyttö pyytää syliin (= pyllähtää syliin saman tien kun lukeminen tulee mieleen 😊) ja sanoo että luetaan kirjaa ❤️.

Miina ja Manu värityskirjat

Miina ja Manu värityskirja

Satukirjojen lisäksi saimme myös kaksi värityskirjaa joista löytyy kivan selkeitä kuvia myös pienelle värittäjälle. Näiden myötä tyttö tuntuu innostuneen värittämisestä aiempaa enemmän, eikä ihan joka kerta enää pyydä äitiä värittämään kuten aikaisemmin 😀. Eläimistä kovasti pitävälle pienellemme tämä Miina ja Manu -paketin sisältö oli kyllä oikein mieluisa 😊.

Myös teille lukijoille päätimme järjestää alekoodin ja kivan arvonnan Satukustannuksen kanssa 😊! Ensinnäkin jakoon alennuskoodi uuteen Miina ja Manu -verkkokauppaan: koodilla mariallamiinajamanu saatte 20 % alennuksen koko verkkokaupan valikoimasta 8.4.2018 asti. Ja sitten arvonta: arvonnan palkintona on kovakantinen uutuuskirja Miina ja Manu klassikot joka sisältää neljä lasten Miina ja Manu ikisuosikkia: Luontoretki, Riimejä ja loruja, Myllyn tarina, sekä tässäkin postauksessa esillä ollut Metsän ystävät. Voittaja saa itselleen koodin jonka avulla voi lunastaa kyseisen palkinnon Miina ja Manu -verkkokaupasta. Arvontaan voi osallistua jättämällä kommentin tähän postaukseen viimeistään 8.4.2018. Kommentissa voit kertoa vaikkapa jonkun Miina ja Manu -aiheisen muiston 😊. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti arvonnan päätyttyä, ja päivitän tiedon voittajasta myös tämän postauksen loppuun.

Miina ja Manu klassikot arvonta

Yllä vielä kuva palkintokirjasta. Onnea arvontaan ja mukavia lukuhetkiä 😊!

Edit. Arvonta on päättynyt ja voittajaan (nimimerkki Kaisaa) on otettu yhteyttä! Kiitokset kaikille osallistuneille!

   Send article as PDF   
 1. Ihana arvonta! 🙂 Miina ja Manu kirjat oli lapsuudessa lemppareita. Etenkin se jouluaiheinen, jonka isäni luki minulle aina Jouluaattona.
  Toivottavasti arpaonni suosisi, saisi luettavaa omalle lapselle 🙂

 2. Juurikin eilen luettiin lapsenlapsen (3v) kanssa Miina ja Manu kirjoja. Hänestä hassua oli se että kaikissa kirjoissa oli isin nimi ja vuosi 1998. Tuolloin siis hänen isänsä sai kaikki nuo kirjat, ja samojahan edelleen on kaupassa. Isi (eli poikani) kasvoi noiden kirjojen kanssa, ja nyt siis lapsenlapsen vuoro. Hyvin ovat säilyneet. Helppoja ja niin lapsen maailmaan sopivia.

 3. Mukana ollaan arvonnassa! Täälläkin yksi Miinan ja Manun suuri fani (3,5v poika). Joka ilta luetaan iltasaduksi miinaa ja manua. 😊

 4. ”Miina ja Manu – kaksi kissaa ihanaa” lauletaan meillä monta kertaa päivässä 😍 3,5 vuotias tyttäreni rakastaa niitä! Samoin kuin minäkin lapsena ☺

 5. Miina ja Manu on tuttu kaksikko jo omasta lapsuudesta. Pari vuotta sitten tapasimme Miinan ja Manun messuilla, veljenpoikana oli silloin alle parivuotias ja ihastui kissoihin niin, että muut eivät meinanneet päästä halaamaan ollenkaan. 😀

 6. Lapsi tykkää miinasta ja manusta, mutta minua häiritsee kun manu kuvataan tyhmänä ja epäonnisena vitsien kohteena.

 7. Oi, olisipa ihana voittaa tämä omalle pojalle!<3 Tykkäsin pienenä kovasti Miinasta ja Manusta, mutta muistan myös polkupyörävaras-kirjan olleen pelottava.:D

 8. Meilläkin Miina ja Manu on pop 😊 Nyt 1,5-v. tyttö on tykännyt heistä jo pitkään. Kiva kun Miinaa ja Manua on pahvisivuisia katselukirjojakin lyhyillä lauseilla höystettynä. Ihanat hahmot ja tarinat!

 9. Meilläkin luetaan Miina ja Manu kirjoja ahkerasti. Juuri luettiim iltasaduksi 2v:lle Miinan ja Manun kiukuttelukirja 🙂 onneksi on kirjasto lähellä ja lukemista on riittänyt.

 10. Miina ja Manu hammaslääkärissä oli suosikki lapsena. Hammaslääkäri kammoiselle se oli just passeli.

 11. Nämä ovat ikisuosikkeja! Lapsena meille luettiin Miinaa ja Manua ja nyt on ihanaa lukea samoja satuja omalle lapselle.

 12. Omasta lapsuudesta ei paljon ole muistoja Miinan ja Manun matkassa mutta omien lasten kanssa on tultu seikkailtua vähän enempi Miinan ja Manun kanssa kirjojen parissa.

 13. Mukaan arvontaan!

  Minäkin olen blogissani kirjoittanut Miina ja Manu kirjoista. Esikoinenkin tykkäsi niistä paljon aikoinaan ja varsinkin meidän nelivuotias kuopus on ollut Miinojen ja Manujen suurkuluttaja.

 14. Mukaan kivaan arvontaan! Miina ja Manu -satuja tosiaan muistan luetun lapsena omassakin kodissa, ja myös noista äänisaduista pidin kovasti. Siispä olisi erityisen mukava päästä samoihin tunnelmiin älysadun muodossa veljentytön kanssa! 🙂

 15. Mukavia muistoja yhteisistä lukuhetkistä omien poikieni kanssa, yksi lempisarjoista. Jos onni nyt potkaisisi, veisin kirjat lasten mummolaan, jossa niistä pääsisi mummon kainalossa nauttimaan useampikin lapsenlapsi.

 16. Miina ja manu -kirjat oli omassa lapsuudessa mukavaa luettavaa, kuunneltiin myös kasetteja. Olispa ihana saada nyt omalle tytölle tuo kirja!

 17. Osallistun arvontaan! Omasta lapsuudestani mieleeni on jäänyt joku sellainen Miina ja Manu, jossa seikkaillaan Pariisissa. Kun sitten aikuisena pääsin Pariisiin ekaa kertaa, tuli jostain yhtäkkiä tämä Miina ja Manu -satu mieleen jossain nähtävyydessä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *