Marialla

Hyvän mielen perheblogi
lastentarvikkeet | lelut | muumit | taaperon touhut | tytön suosikit

Parhaat leikit

heinäkuu 27, 2017

dublot6

Meillä leikit ovat nyt selvästi viime kuukausien aikana monimutkaistuneet sellaisesta epämääräisestä tavaroiden pyörittelystä kohti symbolisia leikkejä, mikä onkin ikäkaudelle tyypillistä. Pyörittelyä tytön leikkiminen kirjaimellisesti on ollutkin heti siitä alkaen kun tavarat ylipäätään alkoivat kädessä pysyä: neiti on ollut erikoistunut kaikkeen pyörivään ja suosikkileluja ovatkin olleet kaikki sellaiset joista löytyy jotain pyöriteltävää 😊. Edelleenkin kaikki pyörivät jutut kiinnostavat kovasti, mutta pyörittämisen oheen on tosiaan alkanut muodostua myös muita leikkejä.

Aluksi tyttö alkoi kiinnostua pehmoeläinleikeistä. Tietyt pehmolelut tuntuvat hengailevan aina pareittain – onkin ollut mielenkiintoista seurata näiden parivaljakoiden muodostusta 😊. Tyttö saattaa viihtyä pehmoeläinten seurassa pitkiäkin toveja niiden kanssa höpötellen ❤️.

muumit_linnassa

Vähitellen tyttö kiinnostui pehmo-otusten ohella myös pienemmistä hahmoista; voi kuinka hän ilahtuikaan tavatessaan Mummulassa muumeja! On niin suloista katseltavaa kun tyttö kuljettelee hahmoja ja hahmot juttelevat kovasti keskenään – tytön kielellä 😊.

eläinleikit2
eläinleikit1

Tyttö on asetellut eläimet pareittain 😊.

Viimeisimpänä juttuna tyttö on alkanut laitella hahmoja esimerkiksi isompien lelujen sisälle tai joihinkin muihin koloihin ja tykkää siis nimenomaan leikkiä siten että hahmot ovat jossain rakennelmassa. Mummulasta löytyikin pari linnaa jotka tyttö heti keksi ottaa muumien kodiksi, mutta meillä kotona ei ole mitään nukkekotia tai vastaavaa. Dubloista ollaan sitten rakenneltu eläimille jonkinlaisia kyhäelmiä, ja viime päivinä pieni onkin sisällä ollessaan leikkinyt lähes pelkästään Dublo-eläinten ja muiden eläinotusten kanssa ❤️.

dublot7
dublot5

Ongelmana noissa Dublo-mökeissä on kuitenkin se että tyttö purkaa niitä jatkuvasti, joten äiti saisi olla rakentamassa mökkiä mökin perään – tyttö kun on erikoistunut ainoastaan purkamiseen 😀. Ajattelinkin että jonkinlainen nukkekoti tarvittaisiin, sillä toisaalta neiti hermostuu jos eläimille ei löydy sopivaa leikkipaikkaa. Muumitalon olen hommannut jo aikaa sitten varastoon ajatuksena antaa se hänelle 2-vuotislahjaksi syksyllä kun hän niin kovasti muumeista pitää 😊. Nyt kuitenkin sen jälkeen kun näki kuinka tyttö Mummulassa kiintyi muumileikkeihin ja kuinka hän selvästi kaipaa jotain taloa leikkeihinsä taitaakin tilanne olla se että muumitalolle olisi tarvetta jo ennen synttäreitä 😊…

dublot2
dublot3

Heh, reppana yritti tunkea noita isoja ankkojakin Dublo-mökkiin, ja hermothan siinä lopulta meni kun ankat eivät sinne mahtuneetkaan 😀. Olenkin yrittänyt katsella myös jotain isompaa nukkekotia tytölle, sellaista johon mahtuisi vähän suurempiakin hahmoja. Nukkekoteja tutkaillessani törmäsin suloiseen Sylvanian Families -sarjaan – voi kuinka ihana! Hellyyttävine hahmoineen juuri sellainen josta uskoisin tytön pitävän kovasti ❤️. Kovin isoja hahmoja ei tosin Sylvanian Families -taloihin kuten ei muumitaloonkaan mahdu, joten olisin kiitollinen jos teillä on antaa suosituksia tilavista pienille leikkijöille soveltuvista nukkekodeista 😊!

dublot1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *