Marialla

Hyvän mielen perheblogi
lastentarvikkeet | lastenvaatteet | muumit | taaperon touhut | tytön suosikit

Taaperon Muumijuttuja

kesäkuu 15, 2017

Tällä kertaa höpöttelyä Muumeista ja vähän muustakin 😊.

Tuli mieleen kirjoittaa Muumijutuista kun tyttö sai juuri kummitädiltään tuon ihanan kuvassa näkyvän Muumiaiheisen kesämekon sekä hauskan lautasen ja mukin joissa on Muumilaakson väkeä. Niin söpöt 😊! Lautaselta on kiva syödä kun samalla voi bongailla ruuan seasta pilkistäviä suosikkihahmoja. Tällä hetkellä muuten tavallisen mukin käyttö on sellaista että tyttö pärskäyttää juoman ulos suusta – tuntuu olevan hauska katsella kun vettä lentää tarjottimelle ja erityisesti kun sitä valuu ruokakouruun niin että sinne muodostuu lammikko. Nokkamukista juodessa tätä ilmiötä ei jostain syystä esiinny vaan juoma niellään suoraan 😀.

Taperomme ensitapaaminen Muumien kanssa tapahtui kaupassa jossa hän lievästi sanottuna innostui nähdessään monen monta pehmoista Muumipappaa leluosastolla. Muumipappa nimenomaan oli siis ensimmäinen suosikki 😊. Alkuvuodesta tytölle näytettiin myös ekaa kertaa Muumeja telkkarista, mutta ihan mikä tahansa jakso ei kelpaakaan vaan hänelle on muodostunut muutama suosikkijakso – ja niissä vielä tyypillisesti tietyt kohdat erikseen joita hän haluaa katsoa yhä uudestaan ja uudestaan. Aina yhtä innoissaan. Suosikkijaksoja ovat erityisesti Muumipeikko rakentaa talon, Muumipeikko ja delfiini ja Talon maalausta -jaksosta se kohta jossa Hemuli näkee painajaisia saavuttamattomista uusista kasveista, sekä jaksosta Lampun henki se kohta kun Haisuli kurkkii Muumitalon katolta 😀. Jos erehtyy laittamaan jonkun muun jakson pyörimään valitus alkaa tyypillisesti saman tien 😀. Mitä Muumilaakson väkeen tulee, innostustärinöistä (joita meillä kutsutaan rilhautuksiksi 😀) päätellen tällä hetkellä eniten tyttö riemastuu Haisulista ja Nuuskamuikkusesta 😀.

Tyttäremme on ihan vastasyntyneestä asti ollut melkoisen valikoiva – hänellä on vahva tahto ja selkeä oma maku 😊. Pikkuvauva-aikana oli muuan muassa tilanteita kun kerta kaikkiaan mikään muu (ja kokeiltua tuli vaikka mitä…) ei auttanut rahoittamaan pientä kuin tietyt ChuChu Tv tai Kids Tv -jaksot Youtubesta (jos jollakulla on itkuisia vauvoja ja mikään ei tunnu auttavan niin suosittelen kokeilemaan vaikkapa Kids Tv:n The Solar System Songia josko helpottaisi 😀). Silloin ei tosiaan edes äidin rinnalle pääsy auttanut, vaikka imetys noin pääsääntöisesti on ollut meillä varsin tehokas keino rauhoittumiseen – on sitä itse asiassa vielä nykyäänkin 😊. Nykyään puolestaan tulee hetkiä kun taapero ei tyydy muuhun kuin siihen että saa katsoa hetken suosikkijaksoaan Muumeja. Lienee merkkejä tahtoiästä (tykkään ilmaista uhmaiän hieman positiivisemmin 😊), joka tosin meidän tytöllä on tainnut alkaa jo kohdussa 😀.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *