Marialla

Hyvän mielen perheblogi
lastentarvikkeet | lastenvaatteet

Uudet kengät taaperolle

syyskuu 13, 2017

Nyt syksyn tullen oli aika päivittää taaperon kengät kuntoon syksyä ja alkavaa talvea ajatellen. Tytöllä on vielä toistaiseksi ollut niin vähän kenkiä ettei meille vielä ole ehtinyt muodostua mitään suosikkimerkkiä tai -mallia, joten nytkin päätin hankkia eri merkkejä kokeiluun.

kengät

Kesän ajan tytöllä oli käytössään Reima Knappe lasten lenkkarit jotka tuntuivat palvelevan pieniä jalkoja oikein hyvin: kenkä on kevyt ja pohja sopivan taipuisa. Nyt kuitenkin koko alkaa vähitellen käydä pieneksi joten oli aika hankkia uusia kenkiä. En jaksanut ollenkaan ajatusta vilkkaan taaperon kanssa kenkäkaupoilla käymisestä – ei hän malttaisi sellaiseen touhuun keskittyä. Pelkkä jalkapohjan mittaaminen viivoittimellakin kun oli varsin haastava toimenpide 😀. Toisaalta en myöskään itse juurikaan jaksa kierrellä kaupoissa vaan tykkään ostaa netistä mitä ostan 😊.

hummel

Netistä löytyy eri kenkämerkkien kokotaulukkoja, joten netistä tilaaminen sen puoleen onnistuu varsin kätevästi. Ensimmäisenä tilaukseen lähti Hummel Crosslite Infant -lenkkarit. Nämä menevät varmasti syksyn lämpimillä keleillä hyvin ja kasvuvaraa on sen verran että saattavatpa mahtua vielä keväänkin tullen. Tai no, onhan nykyään joulukuussakin sellaiset juhannuslämpötilat että lenkkareille voi hyvinkin olla käyttöä myös talvella 😀.

superfit

Kylmempiä syysilmoja ja talvea (toivottavasti tulisi lunta joka myös pysyisi maassa 😊) ajatellen tilasin Superfit Husky1 -talvisaappaat. Viime talvena tytöllä oli talvikenkinä Kuomat, jotka muuten olivat hänen ihan ensimmäiset kengät 😊. Sen verran tyytyväisenä tyttö tepsutteli Kuomillansa menemään että ehkäpä myös täksi talveksi voisi sellaiset hankkia vielä näiden lisäksi.

viking

Sitten tilasin vielä Viking Hugin -lenkkarit ensi kevättä ja kesää ajatellen kun olivat sen verran hyvässä tarjouksessa. Toki näin paljon etukäteen tilatessa ei voi varmaksi tietää jalan kokoa, mutta laskeskelin ennusteen sen perusteella miten tytön jalka on tähän mennessä kasvanut ja toisaalta mitä tämän ikäisen jalka tyypillisesti kasvaa. Toivottavasti ennuste pitää osapuilleen paikkansa, ja eivätköhän kengät ainakin jonkin aikaa mahdu joka tapauksessa.

Nyt on siis kenkäasiat taas vähäksi aikaa hyvällä mallilla taaperon osalta 😊! Itselle pitäisi vielä hankkia uudet talvikengät sillä viime talvena käyttämissäni kengissä toinen jalkapöytä kipeytyi kävellessä.

Onko teillä jotain suosikkimerkkiä lasten kenkien suhteen tai kenties kokemusta juuri näistä kengistä 😊?

   Send article as PDF   

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *